Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Patentsmörgås (vickning)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 126
Kcal / portion: 236
GBR (GI) / port: 1
Recept: 946 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 5%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Skinka rökt 1/2 cm skiva 4.0 skivor 44%
Formfranska 4.0 skivor 22%
Ägg 4.0 styck 27%
Tillval:
Tomater 2.0 styck 4%
Tillbehör:
Tomatketchup 0%
HP-sås 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Hetta upp smör i panna på medelhög värme. Stek brödskivorna. Ta ur.
- Bräck (lättstek) skinkskivorna. Lägg dem på brödskivorna.
- Tillval: Skiva tomater och lägg på skinkan.
- Stek ägg. Lägg överst på smörgåsen.
Kockens kommentar
"Patent" i bemärkelsen "nyuppfunnen". Klassisk patentsmörgås består av bröd, skinka och stekt ägg. Tomater förekommer ofta som tillval. Ibland förekommer som alternativ t.ex. ketchup, bacon och falukorv.
Fler recept inom Gott slut (vickning)
Liknande recept som Patentsmörgås (vickning)
-
Gubbröra (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Janssons frestelse (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaviarströmming (buffé)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pelle Janssons tigerbiff (vickning)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råbiff på macka (vickning)
Tid: 5 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad råbiff (vickning)
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Korvpytt (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan