Patentsmörgås (vickning)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Patentsmörgås (vickning)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Skinka rökt 1/2 cm skiva

4.0 

skivor

Formfranska

4.0 

skivor

Ägg

4.0 

styck

Smör till stekning

 

 

 

Tillval:

 

Tomater

2.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Tomatketchup

 

 

HP-sås

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Leffe Blond

Ljus medium ale
Pris: 18 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 236

GBR (GI) / port: 1

Recept: 946 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 5%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 187 gram)

Ingredienser

Visa:

Skinka rökt 1/2 cm skiva 4.0 skivor 44%

Formfranska 4.0 skivor 22%

Ägg 4.0 styck 27%

Smör till stekning 0%

 

Tillval:

Tomater 2.0 styck 4%

 

Tillbehör:

Tomatketchup 0%

HP-sås 0%

Tillagning (20 min )

  1. Hetta upp smör i panna på medelhög värme. Stek brödskivorna. Ta ur.

  2. Bräck (lättstek) skinkskivorna. Lägg dem på brödskivorna.

  3. Tillval: Skiva tomater och lägg på skinkan.

  4. Stek ägg. Lägg överst på smörgåsen.

Kockens kommentar

"Patent" i bemärkelsen "nyuppfunnen". Klassisk patentsmörgås består av bröd, skinka och stekt ägg. Tomater förekommer ofta som tillval. Ibland förekommer som alternativ t.ex. ketchup, bacon och falukorv.

Fler recept inom Gott slut (vickning)

Liknande recept som Patentsmörgås (vickning)