Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 2
Recept: 965 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ostron med skal 24.0 styck 14%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 5%
Tillbehör:
Schalottenlök 1.0 st liten 1%
Rödvinsvinäger 4.0 msk 2%
Lättkryddad korv 4.0 styck 39%
Mörkt fast bröd 4.0 skivor 41%
Kock: Karl-Johan, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
Naturelle
Ostron äts i Sverige färsköppnade, vanligtvis endast med citron som tillbehör.
Öppna ostronen och skär citronen i klyftor. Servera med ett torrt gott.
À la Francaise
I Frankrike serveras ostron ofta(-st) även med vinegrett, mörkt bröd och en kryddig korv till.
Skala och finhacka löken.
Häll vinäger i en skål och tillsätt löken.
Öppna ostronen och stek korven.
Servera.
Kockens kommentar
Svenskar har i allmänhet en överdriven rädsla mot ostron, sannolikt historiskt betingat. Karl Johan Smedman har försöksodlingar av ostron på svenska västkusten.
ALTERNATIV
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Ostron naturelle
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan