Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ostron med skal

24.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Schalottenlök

1.0 

st liten

Rödvinsvinäger

4.0 

msk

Lättkryddad korv

4.0 

styck

Mörkt fast bröd

4.0 

skivor

Smör normalsaltat

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Lanson Rosé Label

Mousserat torrt rosévin
Pris: 369 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 2

Recept: 965 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 176 gram)

Ingredienser

Visa:

Ostron med skal 24.0 styck 14%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 5%

 

Tillbehör:

Schalottenlök 1.0 st liten 1%

Rödvinsvinäger 4.0 msk 2%

Lättkryddad korv 4.0 styck 39%

Mörkt fast bröd 4.0 skivor 41%

Smör normalsaltat 0%

Tillagning (15 min )

Naturelle
Ostron äts i Sverige färsköppnade, vanligtvis endast med citron som tillbehör.

Öppna ostronen och skär citronen i klyftor. Servera med ett torrt gott.

À la Francaise
I Frankrike serveras ostron ofta(-st) även med vinegrett, mörkt bröd och en kryddig korv till.

Skala och finhacka löken.
Häll vinäger i en skål och tillsätt löken.
Öppna ostronen och stek korven.
Servera.

Kockens kommentar

Svenskar har i allmänhet en överdriven rädsla mot ostron, sannolikt historiskt betingat. Karl Johan Smedman har försöksodlingar av ostron på svenska västkusten.

ALTERNATIV

Vaktelostron

Ostronfilé

Heta ostron med avokado

Angels on horseback

Fler recept inom Nyårsentré

Liknande recept som Ostron naturelle