Tonfiskceviche med mango (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tonfiskceviche med mango (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tonfiskfilé

300.0 

gram

Senap fransk osötad

1.0 

tsk

Mango

2.0 

styck

Lime färskpressad

1.0 

styck

Sesamfrön

1.0 

msk

Vallmofrön

1.0 

msk

Gräslök

 

 

Flingsalt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

Sojasås

 

 

 

Tillbehör:

 

Matring >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Clairet du Château de Lisennes

Torrt rosévin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 5

Recept: 862 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 208 gram)

Ingredienser

Visa:

Tonfiskfilé 300.0 gram 48%

Senap fransk osötad 1.0 tsk 1%

Mango 2.0 styck 38%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Sesamfrön 1.0 msk 6%

Vallmofrön 1.0 msk 5%

Gräslök 0%

Flingsalt 0%

Svartpeppar nymald 0%

Sojasås 0%

 

Tillbehör:

Matring > %

Tillagning (20 min )

  1. Skär tonfisken i små tärningar. Blanda med senap.
  2. Skala mango och tärna. Blanda mangotärningar med vallmofrön.
  3. Lägg matringen på tallriken och fyll ett bottenlager med mango. Fyll på med ett nytt lager tonfisk. Ta bort ringen och gör nästa.
  4. Pressa limejuice över fisken och strö över sesamfrön, salt och nymalen peppar.
  5. Garnera med några gräslöksstrån. Markera med lite soja på tallriken bredvid fisken. Servera.

Meny à la hjärtans dag

Förrätt: Tonfiskceviche

Huvudrätt: Balsamicoglaserad rådjursstek

Efterrätt: Mörk chokladpannacotta

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Tonfiskceviche med mango (förrätt)