Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 103
 
    
                Kcal / portion: 216
 
    
                GBR (GI) / port: 5
Recept: 862 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tonfiskfilé 300.0 gram 48%
Senap fransk osötad 1.0 tsk 1%
Mango 2.0 styck 38%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Sesamfrön 1.0 msk 6%
Vallmofrön 1.0 msk 5%
Gräslök 0%
Flingsalt 0%
Sojasås 0%
Tillbehör:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär tonfisken i små tärningar. Blanda med senap.
- Skala mango och tärna. Blanda mangotärningar med vallmofrön.
- Lägg matringen på tallriken och fyll ett bottenlager med mango. Fyll på med ett nytt lager tonfisk. Ta bort ringen och gör nästa.
- Pressa limejuice över fisken och strö över sesamfrön, salt och nymalen peppar. 
- Garnera med några gräslöksstrån. Markera med lite soja på tallriken bredvid fisken. Servera.
Meny à la hjärtans dag
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Tonfiskceviche med mango (förrätt)
- 
                
                    Balsamicogravad laxtoast (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström 
- 
                
                    Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    LöjromscheesecakeTid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson 
- 
                
                    Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson * 
- 
                
                    Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                               
                               
                              