Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 174
Kcal / portion: 503
GBR (GI) / port: 1
Recept: 2014 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 11%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé utan skinn 400.0 gram 36%
Salt 3.0 msk 0%
Strösocker 4.0 msk 11%
Stjärnanis 1.0 styck 0%
Rödbeta 1.0 st stor 3%
Sås:
Creme fraiche 2.0 dl 32%
Dijonsenap Old Style 1.0 msk 1%
Honung 2.0 tsk 2%
Tillbehör:
Äpple utan skal 2.0 styck 6%
Pepparrot 2.0 cm 1%
Blandsallat 40.0 gram 0%
Olivolja 1.0 msk 6%
Flingsalt 1.0 gram 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 10 tim )
- Dag 1: Skala och riv rödbeta. Krossa stjärnanis. Blanda salt och socker.
- Klappa in laxen med salt och socker. Lägg på rödbeta och stjärnanis. Lägg i en form och plasta över. Ställ in i kyl över natten. Vänd laxen efter halva tiden.
- Dag 2: Blanda crème fraiche, senap och honung till såsen. Låt stå i cirka 30 minuter.
- Tillbehör: Skala och strimla äpplen. Riv pepparrot. Riv sallat i mindre bitar. Blanda allt med olja och lite flingsalt.
- Lägg upp: Skiva lax i halvcentimeter tjocka skivor. Lägg ut skivorna på en tallrik. Lägg på äppelsalladen och såsen.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan