Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé utan skinn

400.0 

gram

Salt

3.0 

msk

Strösocker

4.0 

msk

Stjärnanis

1.0 

styck

Rödbeta

1.0 

st stor

 

Sås:

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Dijonsenap Old Style

1.0 

msk

Honung

2.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Äpple utan skal

2.0 

styck

Pepparrot

2.0 

cm

Blandsallat

40.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

Flingsalt

1.0 

gram

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2014 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 11%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 289 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé utan skinn 400.0 gram 36%

Salt 3.0 msk 0%

Strösocker 4.0 msk 11%

Stjärnanis 1.0 styck 0%

Rödbeta 1.0 st stor 3%

 

Sås:

Creme fraiche 2.0 dl 32%

Dijonsenap Old Style 1.0 msk 1%

Honung 2.0 tsk 2%

 

Tillbehör:

Äpple utan skal 2.0 styck 6%

Pepparrot 2.0 cm 1%

Blandsallat 40.0 gram 0%

Olivolja 1.0 msk 6%

Flingsalt 1.0 gram 0%

 

Tillagning (10 min + 10 tim )

  1. Dag 1: Skala och riv rödbeta. Krossa stjärnanis. Blanda salt och socker.
  2. Klappa in laxen med salt och socker. Lägg på rödbeta och stjärnanis. Lägg i en form och plasta över. Ställ in i kyl över natten. Vänd laxen efter halva tiden.
  3. Dag 2: Blanda crème fraiche, senap och honung till såsen. Låt stå i cirka 30 minuter.
  4. Tillbehör: Skala och strimla äpplen. Riv pepparrot. Riv sallat i mindre bitar. Blanda allt med olja och lite flingsalt.
  5. Lägg upp: Skiva lax i halvcentimeter tjocka skivor. Lägg ut skivorna på en tallrik. Lägg på äppelsalladen och såsen.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)