För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé utan skinn

400.0 

gram

Salt

3.0 

msk

Strösocker

4.0 

msk

Stjärnanis

1.0 

styck

Rödbeta

1.0 

st stor

 

Sås:

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Dijonsenap Old Style

1.0 

msk

Honung

2.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Äpple utan skal

2.0 

styck

Pepparrot

2.0 

cm

Blandsallat

40.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

Flingsalt

1.0 

gram

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2014 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 11%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 289 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé utan skinn 400.0 gram 36%

Salt 3.0 msk 0%

Strösocker 4.0 msk 11%

Stjärnanis 1.0 styck 0%

Rödbeta 1.0 st stor 3%

 

Sås:

Creme fraiche 2.0 dl 32%

Dijonsenap Old Style 1.0 msk 1%

Honung 2.0 tsk 2%

 

Tillbehör:

Äpple utan skal 2.0 styck 6%

Pepparrot 2.0 cm 1%

Blandsallat 40.0 gram 0%

Olivolja 1.0 msk 6%

Flingsalt 1.0 gram 0%

 

Tillagning (10 min + 10 tim )

  1. Dag 1: Skala och riv rödbeta. Krossa stjärnanis. Blanda salt och socker.
  2. Klappa in laxen med salt och socker. Lägg på rödbeta och stjärnanis. Lägg i en form och plasta över. Ställ in i kyl över natten. Vänd laxen efter halva tiden.
  3. Dag 2: Blanda crème fraiche, senap och honung till såsen. Låt stå i cirka 30 minuter.
  4. Tillbehör: Skala och strimla äpplen. Riv pepparrot. Riv sallat i mindre bitar. Blanda allt med olja och lite flingsalt.
  5. Lägg upp: Skiva lax i halvcentimeter tjocka skivor. Lägg ut skivorna på en tallrik. Lägg på äppelsalladen och såsen.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)