Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 174
 
    
                Kcal / portion: 503
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 2014 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 11%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé utan skinn 400.0 gram 36%
Salt 3.0 msk 0%
Strösocker 4.0 msk 11%
Stjärnanis 1.0 styck 0%
Rödbeta 1.0 st stor 3%
Sås:
Creme fraiche 2.0 dl 32%
Dijonsenap Old Style 1.0 msk 1%
Honung 2.0 tsk 2%
Tillbehör:
Äpple utan skal 2.0 styck 6%
Pepparrot 2.0 cm 1%
Blandsallat 40.0 gram 0%
Olivolja 1.0 msk 6%
Flingsalt 1.0 gram 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 10 tim )
- Dag 1: Skala och riv rödbeta. Krossa stjärnanis. Blanda salt och socker.
- Klappa in laxen med salt och socker. Lägg på rödbeta och stjärnanis. Lägg i en form och plasta över. Ställ in i kyl över natten. Vänd laxen efter halva tiden.
- Dag 2: Blanda crème fraiche, senap och honung till såsen. Låt stå i cirka 30 minuter.
- Tillbehör: Skala och strimla äpplen. Riv pepparrot. Riv sallat i mindre bitar. Blanda allt med olja och lite flingsalt.
- Lägg upp: Skiva lax i halvcentimeter tjocka skivor. Lägg ut skivorna på en tallrik. Lägg på äppelsalladen och såsen.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
- 
                
                    Balsamicogravad laxtoast (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström 
- 
                
                    Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    LöjromscheesecakeTid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson 
- 
                
                    Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson * 
- 
                
                    Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                               
                               
                              