Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

240.0 

gram

Strösocker

3.0 

msk

Salt

2.0 

msk

 

Garnering:

 

Grönkål färsk ansad

50.0 

gram

Mango

100.0 

gram

Papaya färsk

100.0 

gram

Lönnsirap

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så lagas bladkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 189

GBR (GI) / port: 1

Recept: 756 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 136 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 240.0 gram 57%

Strösocker 3.0 msk 22%

Salt 2.0 msk 0%

 

Garnering:

Grönkål färsk ansad 50.0 gram 3%

Mango 100.0 gram 7%

Papaya färsk 100.0 gram 4%

Lönnsirap 1.0 msk 6%

 

Kockskolan:

Så lagas bladkål > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min )

  1. Skiva laxen. Klappa in socker och salt i fiskköttet. Låt rimma i rumstemperatur i 20 minuter.
  2. Finstrimla grönkål. Skala och fintärna mango och papaya.
  3. Pensla laxen med lönnsirap. Strö garnering frukttärningarna och toppa med grönkålsstrimlor.

Kockens kommentar

Portionsstorleken avser förrätt. Dubbla mängden om rätten önskas som huvudrätt och servera till exempel kokt potatis till.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)