
Dryckestips
Blason de Bourgogne Crémant de Bourgogne Rosé Brut
Mousserad torr rosé
Pris: 89 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 122

GBR (GI) / port: 0
Recept: 730 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Böckling varmrökt 3.0 st stora 49%
Vatten 1.0 dl 0%
Fiskfond koncentrerad 0.5 msk 3%
Gelatinblad 4.0 styck 3%
Sås:
Gräddfil 2.0 dl 38%
Gräslök 0.5 knippe 1%
Tomater 3.0 styck 7%
Tillbehör:
Hårt bröd 0%
Kockskolan:
Så röks fisk > Äts ej
Om fiskpaté > Äts ej
Så skållar man > Äts ej
Om mousse > Äts ej
Om paté > Äts ej
Kock: Karin Chädström
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Rensa böcklingen noga.
- Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
Koka upp vattnet med fond.
Ta upp gelatinbladen och lös upp dem i buljongen. Låt buljongen svalna lite. - Mixa böcklingen i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt buljongen. Mixa slätt.
Låt moussen stelna i kylskåp (30 minuter +). - Blanda gräddfil med hackad gräslök.
Skålla tomaterna (ej nödvändigt).
Halvera tomater och gröp ur innanmätet.
Fyll tomathalvorna med gräddfilssås. - Forma moussen med två varma matskedar.
Skölj dem ibland i varmt vatten.
Lägg upp på tallrikar.
Kockens kommentar
Skålla tomater: Koka upp vatten. Lägg ner tomaterna i 5-10 sekunder. Ta upp och skölj i kallt vatten. Skala dem.
Karin Chädström, född 1925 i Småland, var en känd kallskänka i Stockholm från 1945 till 1990. Hon arbetade i tur och ordning på Berns Salonger, Stadshuskällaren, Carlton Hotel, Riche, Appolonia Hotel, Operakällaren, Hasselbacken och Källaren Diana.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan