Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 261

Kcal / portion: 363

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1452 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 19%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 200.0 gram 25%
Salt 1.0 tsk 0%
Strösocker 1.0 tsk 1%
Balsamvinäger röd } 4.0 tsk 2%
Oliver gröna avrunna 100.0 gram 9%
Mâchesallad 20.0 gram 0%
Fetaost 50.0 gram 10%
Olivolja 4.0 msk 31%
Vitt matbröd 4.0 skivor 21%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skiva laxen tunt och lägg på fat. Strö över lite salt och socker. Ringla över balsamvinäger. Låt stå i 5 minuter.
- Rosta bröd. Lägg på sallat och fetaost.
Ringla över olivolja. Toppa med laxskiva. Lägg oliver runt om.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan