För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

400.0 

gram

Limejuice

2.0 

msk

Salt

1.0 

msk

Strösocker

1.0 

msk

Creme fraiche

1.0 

dl

Pepparrot nyriven

40.0 

gram

Ciabatta bröd

1.0 

styck

Gräslök

1.0 

knippe

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Lanson Rosé Label

Mousserat torrt rosévin
Pris: 369 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1530 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 11%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 187 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 400.0 gram 47%

Limejuice 2.0 msk 1%

Salt 1.0 msk 0%

Strösocker 1.0 msk 4%

Creme fraiche 1.0 dl 21%

Pepparrot nyriven 40.0 gram 2%

Ciabatta bröd 1.0 styck 25%

Gräslök 1.0 knippe 1%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om mousse > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (50 min )

  1. Putsa laxen och skiva den lövtunt. Riv pepparrot. Skiva ciabattabrödet i långa tunna skivor. Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka gräslöken.
  2. Lägg brödskivorna på en plåt, ringla över olivolja och salta lätt. Sätt in i ugnen i 5-15 minuter, tills de är torra, krispiga och gyllenbruna.
  3. Vispa créme fraiche hårt och vänd i pepparrot, salt och peppar efter smak.
  4. Blanda limejuice, olivolja, socker och salt på en djup tallrik. Doppa och lägg laxskivorna i blandningen. Låt ligga i minst 10 minuter, men inte längre än 30 minuter.
  5. Låt laxskivorna rinna av och lägg på tallriken. Gör ett ägg av pepparrotsmoussen, stick i ciabatta­chipset. Strö hackad gräslök på laxen. Peppra lite.

Meny à la Rent a Chef:

Förrätt: Limegravad lax

Huvudrätt: Majskyckling

Efterrätt: Vit chokladpannacotta

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)