Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 929

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3716 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 23%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vispgrädde 5.0 dl 48%
Vit choklad 125.0 gram 20%
Mascarpone } 200.0 gram 19%
Strösocker 0.5 dl 5%
Gelatinblad 3.0 styck 0%
Tillbehör:
Ananas färsk 1.0 styck 7%
Basilika 1.0 kruka 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om pannacotta > Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min + 3 tim )
- Blötlägg gelatinbladen minst 5 minuter i kallt vatten. Skär av ändarna på ananasen. Ställ den upp och skär bort skalet.
- Pannacotta: Koka upp grädde, mascarpone och socker. Tag av kastrullen från plattan när grädden kokar och tillsätt choklad och gelatinet. Se till att chokladen smält och att gelatinet löser sig ordentligt.
- Häll upp smeten i glas eller portionsformar och ställ in i kylen i cirka 3 timmar, eller tills pannacottan har stelnat.
- Tillbehör: Skär ananasen i tärningar. Finhacka basilikan och blanda den med ananasen, pressa över citronsaft. Låt marinera tills pannacottan har stelnat.
- Stjälp upp pannacottan på desserttallrikar och skeda över ananasen. Garnera med citronmeliss.
Kockens kommentar
Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.
Meny ā la Rent a Chef:
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Vit chokladpannacotta med basilikaananas
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan