
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Fläsk- och spiskumminglaserat majskycklingbröst med saffransfettucine, bladspenat samt confitterade körsbärstomater ¤
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 660

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2639 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Majskycklingbröst 4.0 styck 45%
Sidfläsk rimmat el. rökt ¤ 100.0 gram 13%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%
Sirap vit 1.0 msk 3%
Apelsinjuice (konc.) 1.0 msk 1%
Spiskummin mald 2.0 tsk 1%
Körsbärstomater 200.0 gram 2%
Olivolja 1.0 msk 4%
Strösocker 1.0 tsk 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Sherryvinäger 1.0 tsk 0%
Fettucine färsk 500.0 gram 25%
Crème fraiche mini } 1.0 dl 3%
Saffran 0.5 gram 0%
Spenat färsk 50.0 gram 0%
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Torka av kycklingbrösten med papper. Skölj spenat och tomater. Dela tomaterna.
- Strimla sidfläsket tunt. Hetta upp stekpanna till medelvärme och stek fläsket knaprigt. Lyft ur och låt rinna av.
- Hetta upp pannan med stekflottet och stek kycklingen på medelhög värme, först med skinnsidan nedåt några minuter. Vänd när bröstet tagit färg. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form.
- Lägg tillbaka fläsket i stekpannan och tillsätt tomatpuré, sirap, apelsinjuice och spiskummin. Låt reducera/koka ner och smaka av med salt och peppar. Lägg glazén på kycklingen.
- Blanda körsbärstomater med olivolja, socker, salt och sherryvinäger. Lägg dem bredvid kycklingen i formen. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter.
- Koka enligt anvisning på förpackning. Häll av pastan i durkslag.
- Ställ tillbaka pastakastrullen och värm upp créme fraiche och saffran på eftervärmen. Häll tillbaka pastan och tillsätt spenat. Rör om, salta och peppra.
Kockens kommentar
Fettucini är klassisk bandpasta av durumvete och ägg. Läs mer > Klicka på ingrediensen fettucini.Meny à la Rent a Chef:
Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Fläsk- och spiskumminglaserat majskycklingbröst med saffransfettucine, bladspenat samt confitterade körsbärstomater ¤
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan