Lätt äggkräm med citron och bär

Foto: Arla ¤

Lätt äggkräm med citron och bär

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vispgrädde

2.0 

dl

Äggula

4.0 

styck

Strösocker

5.0 

msk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

 

Tillbehör:

 

Bär av olika slag

600.0 

gram

Strösocker

2.0 

msk

Finskorpa

2.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

Värma i vattenbad >

 

 

Vattenbadskastrull >

 

 

Om fromage, bavaroise >

 

 

Om vaniljsås, äggkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 424

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1696 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 11%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 229 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 2.0 dl 42%

Äggula 4.0 styck 12%

Strösocker 5.0 msk 17%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

 

Tillbehör:

Bär av olika slag 600.0 gram 15%

Strösocker 2.0 msk 7%

Finskorpa 2.0 styck 5%

 

Kockskolan:

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Värma i vattenbad > Äts ej

Vattenbadskastrull > Äts ej

Om fromage, bavaroise > Äts ej

Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (20 min )

  1. Riv gult gult citronskal och pressa ut juicen. Krossa (mandel-)skorpor.
  2. Vattenbad: Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen tills den tjocknar. Ta bort från värmen och låt krämen svalna.
  3. Grädde: Vispa grädden lätt. Vänd ner grädden i krämen.
  4. Blanda bären med strösocker. Varva kräm och bär i glas eller dessertskålar. Toppa med krossade mandelskorpor. Garnera ev med citronmeliss.

Kockens kommentar

Lätt äggkräm = vaniljsås, till skillnad från tjock äggkräm = kräm. Läs mer > Om äggkräm, vaniljsås, vaniljkräm.

Alternativ

Bavarois vanille

Créme pâtissičre, hemlagad äggkräm

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Lätt äggkräm med citron och bär