Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 424

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1696 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 11%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vispgrädde 2.0 dl 42%
Äggula 4.0 styck 12%
Strösocker 5.0 msk 17%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Tillbehör:
Bär av olika slag 600.0 gram 15%
Strösocker 2.0 msk 7%
Finskorpa 2.0 styck 5%
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
Vattenbadskastrull > Äts ej
Om fromage, bavaroise > Äts ej
Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (20 min )
- Riv gult gult citronskal och pressa ut juicen. Krossa (mandel-)skorpor.
- Vattenbad: Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen tills den tjocknar. Ta bort från värmen och låt krämen svalna.
- Grädde: Vispa grädden lätt. Vänd ner grädden i krämen.
- Blanda bären med strösocker. Varva kräm och bär i glas eller dessertskålar. Toppa med krossade mandelskorpor. Garnera ev med citronmeliss.
Kockens kommentar
Lätt äggkräm = vaniljsås, till skillnad från tjock äggkräm = kräm. Läs mer > Om äggkräm, vaniljsås, vaniljkräm.Alternativ
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Lätt äggkräm med citron och bär
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan