Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 196
Kcal / portion: 855
GBR (GI) / port: 5
Recept: 3420 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 12%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Butternutsquash, pumpa 400.0 gram 2%
Strösocker 150.0 gram 18%
Vatten 0.5 dl 0%
Smör normalsaltat 25.0 gram 5%
Grädde 300.0 gram 33%
Citrongräs 1.0 styck 0%
Äggula 5.0 styck 7%
Strösocker 30.0 gram 4%
Vispad grädde 100.0 gram 11%
Garnering:
Butternutsquash, pumpa 200.0 gram 1%
Strösocker 150.0 gram 18%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Vatten 2.5 dl 0%
Kockskolan:
Så vispas ägg > Äts ej
Så vispas grädde > Äts ej
Karamellisering > Äts ej
Om pumpor > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Kräm: Skär pumpa i mindre bitar. Lägg vatten och socker i en kastrull. Koka tills du får en karamell. Tillsätt smör och pumpa. Låt pumpan karamelliseras.
- Slå på grädde. Stöt till citrongräs och lägg i. Koka upp. Koka tills pumpan känns mjuk. Mixa slätt.
- Vispa ihop äggulor och socker. Tillsätt lite av den varma pumpacremen. Rör om. Häll sedan allt i en kastrull. Värm till 80°C. Sila.
- Låt svalna till 35°C. Vänd då i lättvispad grädde. Fyll upp i glas. Ställ kallt.
- Garnering: Tärna pumpa. Lägg i en kastrull. Pressa i citron. Lägg i vatten och socker. Koka upp. Låt den inkokta pumpan kallna i lagen.
- Rosta mandel i torr het panna utan att svartbränna, eller i ugn 200°C.
- Servera: När cremen satt sig i glaset. Lägg på inkokt pumpa, mandel och så mycket mashmallows man orkar med.
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan