Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Butternutsquash

400.0 

gram

Strösocker

150.0 

gram

Vatten

0.5 

dl

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Grädde

300.0 

gram

Citrongräs

1.0 

styck

 

Äggula

5.0 

styck

Strösocker

30.0 

gram

Vispad grädde

100.0 

gram

 

Garnering:

 

Butternutsquash

200.0 

gram

Strösocker

150.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Vatten

2.5 

dl

 

Sötmandel skalad

 

 

Mashmallow mini

 

 

 

Kockskolan:

 

Så vispas ägg >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

Karamellisering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 855

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3420 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 12%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 434 gram)

Ingredienser

Visa:

Butternutsquash 400.0 gram 2%

Strösocker 150.0 gram 18%

Vatten 0.5 dl 0%

Smör normalsaltat 25.0 gram 5%

Grädde 300.0 gram 33%

Citrongräs 1.0 styck 0%

 

Äggula 5.0 styck 7%

Strösocker 30.0 gram 4%

Vispad grädde 100.0 gram 11%

 

Garnering:

Butternutsquash 200.0 gram 1%

Strösocker 150.0 gram 18%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Vatten 2.5 dl 0%

 

Sötmandel skalad 0%

Mashmallow mini 0%

 

Kockskolan:

Så vispas ägg > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

Karamellisering > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Kräm: Skär pumpa i mindre bitar. Lägg vatten och socker i en kastrull. Koka tills du får en karamell. Tillsätt smör och pumpa. Låt pumpan karamelliseras.
  2. Slå på grädde. Stöt till citrongräs och lägg i. Koka upp. Koka tills pumpan känns mjuk. Mixa slätt.
  3. Vispa ihop äggulor och socker. Tillsätt lite av den varma pumpacremen. Rör om. Häll sedan allt i en kastrull. Värm till 80°C. Sila.
  4. Låt svalna till 35°C. Vänd då i lättvispad grädde. Fyll upp i glas. Ställ kallt.
  5. Garnering: Tärna pumpa. Lägg i en kastrull. Pressa i citron. Lägg i vatten och socker. Koka upp. Låt den inkokta pumpan kallna i lagen.
  6. Rosta mandel i torr het panna utan att svartbränna, eller i ugn 200°C.
  7. Servera: När cremen satt sig i glaset. Lägg på inkokt pumpa, mandel och så mycket mashmallows man orkar med.

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel