Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 278

Kcal / portion: 612

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2448 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 26%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vispgrädde 6.0 dl 88%
Hallon frysta sockrade 1.0 förp. 9%
Konjak/brandy 2.0 msk 3%
Mynta till garnering 1.0 kvist 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 1 tim )
- Vispa grädden med hälften av bären. Blanda in konjaken på slutet.
- Häll lite kräm i botten på ett högt glas. Fyll på med ett lager frukt och sedan mer kräm ovanpå. Toppa med frukt.
- Servera med en lång sked och garnera med en myntakvist.
Kockens kommentar
Detta är en fyllig efterrätt tack vare mycket grädde. Lämpligtvis serveras mindre portioner, eller så kan proportionen hallon ökas. I stället för vispgrädde kan vispbar mellangrädde användas för att minska kalorimängden. Eftersom frysta hallon oftast innehåller mycket socker blir detta en klart söt efterrätt. Undvik att ta med all spad om mindre sötma önskas, eller blanda upp med färska hallon.
Romanoffs = ryska kejsarsläkten, som regerade landet från 1613 till 1917. Huruvida de åt denna efterrätt är för oss obekant, eller om rätten fått sitt namn efter kungligheter för att det låter exklusivt.
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan