Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 273
 
    
                Kcal / portion: 462
 
    
                GBR (GI) / port: 5
Recept: 1850 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 18%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Gelatinblad 4.0 styck 1%
Vaniljstång 1.0 styck 0%
Standardmjölk (röd) 2.5 dl 8%
Strösocker 1.5 dl 31%
Äggula 4.0 styck 11%
Vispgrädde 2.5 dl 49%
Tillbehör:
Kockskolan:
Om fromage, bavaroise > Äts ej
Om pudding > Äts ej
Om mousse > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (1 tim + 4 tim )
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten cirka 5 minuter.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Koka upp mjölken, hälften av sockret och vaniljstången. Ta kastrullen från värmen och låt stå 10-15 minuter. Ta upp vaniljstången.
- Vispa ihop gulorna med resten av sockret till en jämn smet och blanda med mjölken.
- Värm på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Sila den genom en finmaskig sil. Rör ner gelatinbladen och låt svalna i kallt vattenbad under omrörning.
- Vispa grädden och blanda med krämen.
- Häll upp i portionsformar eller i en bunke och låt stelna i kyl minst 4 timmar.
- Servera gärna med färsk frukt och bär. Krämen används också i tårtor med samma namn.
Kockens kommentar
Bavaroise är en variant av mousse (läs mer > Om Mousse), som i Sverige benämns fromage (läs mer > Fromage). Krämen används också som fyllning i tårtor. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om krämer, krämefterrätter.Alternativ
Tarte Bavarois au citron, citronfromagetårta
Fler recept inom Fromage, mousse ¤
Liknande recept som Bavarois vanille, enkel vaniljfromage
- 
                
                    Fromage Bavarois, bayersk äggkräm med smak av vanilj, choklad eller bärTid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Bavarois vanille, enkel vaniljfromageTid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Enkel fruktmoussedessert på mangoTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    CitronfromageTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Chokladmousse, mokkamousse med crème ChantillyTid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Calle 
- 
                
                    Chokladig cheesecakemousseTid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladmousse i hjärlig form för tvåTid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladmousse med karamelliserat äppleTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladmousse med glöggkokt plommonTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Snöig chokladmousseSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              