Chokladig cheesecakemousse

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladig cheesecakemousse

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mascarpone }

250.0 

gram

Mörk choklad

200.0 

gram

Vispgrädde

2.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Chokladrån }

8.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om mousse >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 772

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3090 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 34%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 180 gram)

Ingredienser

Visa:

Mascarpone } 250.0 gram 29%

Mörk choklad 200.0 gram 35%

Vispgrädde 2.0 dl 23%

 

Tillbehör:

Chokladrån } 8.0 styck 13%

 

Kockskolan:

Om mousse > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Tillagning (15 min + 30 min )

  1. Vispa grädden till ett hårt skum med elvisp i en bunke. Ställ in i kylskåpet.
  2. Smält chokladen i vattenbad: Lägg en tallrik ovanpå en kastrull och låt vattnet i kastrullen koka upp. Lägg chokladen att smälta i tallriken.
  3. Blanda försiktigt grädde med mascarpone och rör långsamt ner smält choklad.
  4. Häll upp moussen i vackra glas och dekorera med några goda chokladkex. Ställ in i kylskåp ca en halvtimme innan servering.

Kockens kommentar

Mousse  (fr. = mossa, i matsammanhang = skum, mousser = skummande, mousseline = mousse­liknande). Alltså något som är luftigt, skumliknande och kan avse såväl dryck, maträtt som dessert. Läs mer > Om mousse.

Alternativ

Chokladmousse i hjärtlig form för två

Frusen chokladmousse

Fler recept inom Fromage, mousse ¤

Liknande recept som Chokladig cheesecakemousse