Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 404

Kcal / portion: 438

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1754 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 34%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mörk choklad 100.0 gram 31%
Äggula 1.0 styck 3%
Snabbkaffe (pulver) 1.5 msk 1%
Vatten 0.5 msk 0%
Vispgrädde 3.0 dl 62%
Florsocker 1.5 msk 4%
Vattenbadskastrull > Äts ej
Garnering:
Vit choklad 0%
Mandelspån 0%
Kockskolan:
Värma i vattenbad > Äts ej
Om choklad > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Om mousse > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
ā la Chantilly > Äts ej
Kock: Calle
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Hetta upp vatten och häll i snabbkaffe. Låt det kallna.
- Hacka och rosta (stek utan fett) mandel i panna så att den blir lite brun.
- Koka upp vatten i en (vattenbads-)kastrull. Lägg chokladen i den andra kastrullen som som sänks ner i vattenbadet. Smält chokladen tills den är slät. Tag av från värmen och rör ner äggulan.
- Crčme Chantilly: Vispa grädden med florsockret och tillsätt det avsvalnade kaffet. Blanda med chokladsmeten.
- Lägg upp mokkamoussen i portionsskålar. Den kan ätas direkt, men bäst är om den får stå kallt i kylen i minst 1 timme.
- Garnera moussen med riven vit choklad och rostad mandel.
Kockens kommentar
Mousse kan med fördel förberedas ett dygn i förväg. Man kan även tillreda vit mokkamousse på vit blockchoklad. En enklare garnering är att lägga på en klick grädde i stället för vit blockchhoklad och mandel.
Crčme Chantilly är helt enkelt vispad grädde med florsocker. Uppkallat efter ett slott norr om Paris med anor från 1400-talet. Läs mer > ā la Chantilly.
70-tals nostalgimeny
Fler recept inom Fromage, mousse ¤
Liknande recept som Chokladmousse, mokkamousse med crčme Chantilly
-
Fromage Bavarois, bayersk äggkräm med smak av vanilj, choklad eller bär
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Bavarois vanille, enkel vaniljfromage
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Enkel fruktmoussedessert på mango
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Citronfromage
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Chokladmousse, mokkamousse med crčme Chantilly
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Calle
-
Chokladig cheesecakemousse
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladmousse i hjärlig form för två
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladmousse med karamelliserat äpple
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladmousse med glöggkokt plommon
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snöig chokladmousse
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: