Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 395

Kcal / portion: 1479

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2958 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 29%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mörk choklad 70% 200.0 gram 39%
Vispgrädde 3.0 dl 37%
Äggula 3.0 styck 5%
Mörk rom 3.0 msk 3%
Strösocker 0.5 dl 6%
Vatten 0.5 dl 0%
Tillbehör:
Florsocker till garnering 2.0 tsk 1%
Riven mörk choklad 0.5 dl 8%
Physalis 4.0 styck 1%
Kockskolan:
Om choklad > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Om mousse > Äts ej
Ganache, chokladkräm > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 4 tim )
- Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull och låt koka i 3 minuter så att sockret löser sig ordentligt. Ta av från plattan.
- Lägg i chokladen och låt den smälta.
- Vispa under tiden grädde till fast skum. Vänd försiktigt ner äggulor och rom.
- Blanda försiktigt chokladsmet och romgrädden. Fyll i hjärtformad portionsform.
- Låt moussen stå minst 4 timmar i kylskåp, tills den satt sig/stelnat.
- Servera: Skär choklad tunt med vass kniv till tunna spån.
- Stjälp ur moussen på tallrik. Sikta florsocker över. Lägg på chokladspån. Garnera med några physalis eller annan frukt.
Kockens kommentar
Choklad sägs vara bättre än sex sägs det, men varför inte kombinera de båda? Bra också för att förbruka en del av energin i denna kaloribomb. Vi lagade en dubbel portion i hjärtlig form, det vill säga moussen äts med två skedar. Alternativt fyll krämen i varsin portionsform. Choklad blandat med grädde benämns ganache. Läs mer > Om ganache.
Alternativ
Fler recept inom Fromage, mousse ¤
Liknande recept som Chokladmousse i hjärlig form för två
-
Fromage Bavarois, bayersk äggkräm med smak av vanilj, choklad eller bär
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Bavarois vanille, enkel vaniljfromage
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Enkel fruktmoussedessert på mango
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Citronfromage
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Chokladmousse, mokkamousse med crème Chantilly
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Calle
-
Chokladig cheesecakemousse
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladmousse i hjärlig form för två
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladmousse med karamelliserat äpple
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladmousse med glöggkokt plommon
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snöig chokladmousse
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: