Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 312

Kcal / portion: 520

GBR (GI) / port: 3
Recept: 4160 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 23%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mörk choklad 200.0 gram 26%
Vispgrädde 6.0 dl 52%
Äggula 3.0 styck 4%
Katrinplommon 8.0 styck 5%
Glögg 3.0 dl 9%
Kanelstång 1.0 styck Äts ej
Kardemumma hel 1.0 tsk 0%
Strösocker 0.5 dl 5%
Kockskolan:
Om mousse > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Bryt sönder choklad. Smält i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn.
- Vispa grädde lätt. Rör ner äggulor ett och ett i chokladsmeten. Vänd ner grädden i omgångar. Fyll i glas. Ställ kallt.
- Skär plommon i bitar. Lägg plommon, glögg, kryddor och socker i en kastrull. Koka upp och dra från värmen. Låt svalna. Upprepa 2 gånger till.
- Servera med ett plommon i varje glas.
Kockens kommentar
Mousse är en luftig kräm som är mer eller mindre stabil i rumsvärme. För att göra den stabil används ibland gelatin i smeten. Läs mer > Om mousse.Alternativ
Fler recept inom Fromage, mousse ¤
Liknande recept som Chokladmousse med glöggkokt plommon
-
Fromage Bavarois, bayersk äggkräm med smak av vanilj, choklad eller bär
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Bavarois vanille, enkel vaniljfromage
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Enkel fruktmoussedessert på mango
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Citronfromage
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Chokladmousse, mokkamousse med crème Chantilly
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Calle
-
Chokladig cheesecakemousse
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladmousse i hjärlig form för två
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladmousse med karamelliserat äpple
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladmousse med glöggkokt plommon
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snöig chokladmousse
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: