Chokladmousse med glöggkokt plommon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladmousse med glöggkokt plommon

Lägg till ingredienser

Bufféportioner: 8

Mörk choklad

200.0 

gram

Vispgrädde

6.0 

dl

Äggula

3.0 

styck

 

Katrinplommon

8.0 

styck

Glögg

3.0 

dl

Kanelstång

1.0 

styck

Kardemumma hel

1.0 

tsk

Strösocker

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Om mousse >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 312

Kcal / portion: 520

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4160 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 23%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 167 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 200.0 gram 26%

Vispgrädde 6.0 dl 52%

Äggula 3.0 styck 4%

 

Katrinplommon 8.0 styck 5%

Glögg 3.0 dl 9%

Kanelstång 1.0 styck Äts ej

Kardemumma hel 1.0 tsk 0%

Strösocker 0.5 dl 5%

 

Kockskolan:

Om mousse > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Bryt sönder choklad. Smält i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn.
  2. Vispa grädde lätt. Rör ner äggulor ett och ett i chokladsmeten. Vänd ner grädden i omgångar. Fyll i glas. Ställ kallt.
  3. Skär plommon i bitar. Lägg plommon, glögg, kryddor och socker i en kastrull. Koka upp och dra från värmen. Låt svalna. Upprepa 2 gånger till.
  4. Servera med ett plommon i varje glas. 

Kockens kommentar

Mousse är en luftig kräm som är mer eller mindre stabil i rumsvärme. För att göra den stabil används ibland gelatin i smeten. Läs mer > Om mousse. 

Alternativ

Chokladig cheesekakemousse

Frusen chokladmousse

Fler recept inom Fromage, mousse ¤

Liknande recept som Chokladmousse med glöggkokt plommon