Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 428
 
    
                Kcal / portion: 772
 
    
                GBR (GI) / port: 4
Recept: 3090 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 34%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mascarpone } 250.0 gram 29%
Mörk choklad 200.0 gram 35%
Vispgrädde 2.0 dl 23%
Tillbehör:
Chokladrån } 8.0 styck 13%
Kockskolan:
Om mousse > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 30 min )
- Vispa grädden till ett hårt skum med elvisp i en bunke. Ställ in i kylskåpet.
- Smält chokladen i vattenbad: Lägg en tallrik ovanpå en kastrull och låt vattnet i kastrullen koka upp. Lägg chokladen att smälta i tallriken.
- Blanda försiktigt grädde med mascarpone och rör långsamt ner smält choklad.
- Häll upp moussen i vackra glas och dekorera med några goda chokladkex. Ställ in i kylskåp ca en halvtimme innan servering.
Kockens kommentar
Mousse (fr. = mossa, i matsammanhang = skum, mousser = skummande, mousseline = mousseliknande). Alltså något som är luftigt, skumliknande och kan avse såväl dryck, maträtt som dessert. Läs mer > Om mousse.Alternativ
Fler recept inom Fromage, mousse ¤
Liknande recept som Chokladig cheesecakemousse
- 
                
                    Fromage Bavarois, bayersk äggkräm med smak av vanilj, choklad eller bärTid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Bavarois vanille, enkel vaniljfromageTid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Enkel fruktmoussedessert på mangoTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    CitronfromageTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Chokladmousse, mokkamousse med crème ChantillyTid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Calle 
- 
                
                    Chokladig cheesecakemousseTid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladmousse i hjärlig form för tvåTid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladmousse med karamelliserat äppleTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladmousse med glöggkokt plommonTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Snöig chokladmousseSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              