Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 395
 
    
                Kcal / portion: 1479
 
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 2958 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 29%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mörk choklad 70% 200.0 gram 39%
Vispgrädde 3.0 dl 37%
Äggula 3.0 styck 5%
Mörk rom 3.0 msk 3%
Strösocker 0.5 dl 6%
Vatten 0.5 dl 0%
Tillbehör:
Florsocker till garnering 2.0 tsk 1%
Riven mörk choklad 0.5 dl 8%
Physalis 4.0 styck 1%
Kockskolan:
Om choklad > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Om mousse > Äts ej
Ganache, chokladkräm > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 4 tim )
- Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull och låt koka i 3 minuter så att sockret löser sig ordentligt. Ta av från plattan.
- Lägg i chokladen och låt den smälta.
- Vispa under tiden grädde till fast skum. Vänd försiktigt ner äggulor och rom.
- Blanda försiktigt chokladsmet och romgrädden. Fyll i hjärtformad portionsform.
- Låt moussen stå minst 4 timmar i kylskåp, tills den satt sig/stelnat.
- Servera: Skär choklad tunt med vass kniv till tunna spån.
- Stjälp ur moussen på tallrik. Sikta florsocker över. Lägg på chokladspån. Garnera med några physalis eller annan frukt.
Kockens kommentar
Choklad sägs vara bättre än sex sägs det, men varför inte kombinera de båda? Bra också för att förbruka en del av energin i denna kaloribomb. Vi lagade en dubbel portion i hjärtlig form, det vill säga moussen äts med två skedar. Alternativt fyll krämen i varsin portionsform. Choklad blandat med grädde benämns ganache. Läs mer > Om ganache.
Alternativ
Fler recept inom Fromage, mousse ¤
Liknande recept som Chokladmousse i hjärlig form för två
- 
                
                    Fromage Bavarois, bayersk äggkräm med smak av vanilj, choklad eller bärTid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Bavarois vanille, enkel vaniljfromageTid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Enkel fruktmoussedessert på mangoTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    CitronfromageTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Chokladmousse, mokkamousse med crème ChantillyTid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Calle 
- 
                
                    Chokladig cheesecakemousseTid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladmousse i hjärlig form för tvåTid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladmousse med karamelliserat äppleTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladmousse med glöggkokt plommonTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Snöig chokladmousseSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              