Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 310
 
    
                Kcal / portion: 295
 
    
                GBR (GI) / port: 3
Recept: 1771 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 23%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Äggula 3.0 styck 9%
Strösocker 1.2 dl 27%
Vispgrädde 3.0 dl 61%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Gelatinblad 3.0 styck 1%
Kockskolan:
Om fromage, bavaroise > Äts ej
Om mousse > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten, cirka 5 minuter.
- Riv citronskal. Pressa citronjuice i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och smält dem på låg värme.
- Vispa äggulor och socker pösigt.
- Häll försiktigt ner citronsaftsblandningen i äggsmeten under omrörning tillsammans med citronskalet.
- Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
- Fördela smeten i 6 glas och låt stå minst 1 timme i kyl innan servering.
Kockens kommentar
Fromage är det franska ordet för ost, men kan också avse en pösig kräm som i Frankrike benämns fromage bavarois ("bayersk kräm") eller bara bavarois (läs mer > Om fromage). Fromage och bavarois är i sin tur en variant av mousse. Läs mer > Om mousse.Alternativ
Fler recept inom Fromage, mousse ¤
Liknande recept som Citronfromage
- 
                
                    Fromage Bavarois, bayersk äggkräm med smak av vanilj, choklad eller bärTid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Bavarois vanille, enkel vaniljfromageTid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Enkel fruktmoussedessert på mangoTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    CitronfromageTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Chokladmousse, mokkamousse med crème ChantillyTid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Calle 
- 
                
                    Chokladig cheesecakemousseTid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladmousse i hjärlig form för tvåTid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladmousse med karamelliserat äppleTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladmousse med glöggkokt plommonTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Snöig chokladmousseSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              