Enkel fruktmoussedessert på mango

Foto: Film: Spicy Bangla, mango mousse

Enkel fruktmoussedessert på mango

Lägg till ingredienser

Portioner ā 4 dl: 5

Mango

900.0 

gram

eller

2.0 

styck

Vispgrädde

4.0 

dl

Kondenserad mjölk sockrad

100.0 

gram

eller

0.8 

dl

 

Kockskolan:

 

Så vispas grädde >

 

 

Så vänder man ner >

 

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 454

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2268 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 14%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 241 gram)

Ingredienser

Visa:

Mango 900.0 gram 22%

eller 2.0 styck %

Vispgrädde 4.0 dl 63%

Kondenserad mjölk sockrad 100.0 gram 15%

eller 0.8 dl %

 

Kockskolan:

Så vispas grädde > Äts ej

Så vänder man ner > Äts ej

Om mousse > Äts ej

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Mango: Frukten bör vara väl mognad. Halvera, snitta köttet och gröp ur frukten med sked. Skal skall inte medfölja. Spar några tärningar till garnering. Mixa frukten väl med stavmixer till en slät smet.
  2. Vispa grädden lös (läs mer > Så vispas grädde). Tillsätt kondenserad mjölk och rör om. Spara lite smet till garnering.
  3. Mousse: Vänd ner mangosmeten i grädden, lite i taget och rör om till jämn färg. Läs mer > Så vänder man ner.
  4. Servera: Nu kan smeten serveras som dessert, men bäst är att ställa smeten i kylen ett par timmar eller mer. Häll upp i glas och toppa med den sparade grädden. Garnera med några mangobitar. 

Kockens kommentar

Denna mousse är inte tillräckligt stabil för att användas som fyllning i tårtor. För tårtfyllning se recept via länk nedan. Läs mer > Om mousse.

Alternativ

Konditorns fruktmousse till tårtor

Citronfromage

Bavarois vanille, vaniljfromage

Fler recept inom Fromage, mousse ¤

Liknande recept som Enkel fruktmoussedessert på mango