Klassisk eller modern chokladpudding

Foto: Arla ¤

Klassisk eller modern chokladpudding

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Klassisk redning:

 

Mjölk

8.0 

dl

Potatismjöl

2.2 

msk

el. ljus maizena

1.0 

dl

Kakaopulver

1.0 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Vaniljsocker

1.5 

tsk

 

Recept Arla

 

Gammaldags lantmjölk

5.0 

dl

Gelatinblad

2.0 

styck

Maizena ljus

 

 

Råsocker

0.5 

dl

Kakaopulver

2.0 

msk

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Mjölkchoklad

100.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om pudding >

 

 

Chokladpudding färdig

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 389

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2336 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 259 gram)

Ingredienser

Visa:
Klassisk redning:

Mjölk 8.0 dl 21%

Potatismjöl 2.2 msk 4%

el. ljus maizena 1.0 dl Äts ej

Kakaopulver 1.0 dl 7%

Strösocker 1.0 dl 16%

Ägg 1.0 styck 3%

Vaniljsocker 1.5 tsk 1%

 

Recept Arla

Gammaldags lantmjölk 5.0 dl 15%

Gelatinblad 2.0 styck 0%

Maizena ljus 0%

Råsocker 0.5 dl 7%

Kakaopulver 2.0 msk 2%

Vaniljsocker 1.0 tsk 1%

Mjölkchoklad 100.0 gram 24%

 

Kockskolan:

Om pudding > Äts ej

Chokladpudding färdig Äts ej

Tillagning (20 min )

Klassisk chokladpudding:

  1. Häll i en kastrull, mjölk, majsstärkelse, socker och ägg. Vispa samman.
  2. Koka upp och låt sjuda under omrörning tills krämen blir tjock.
  3. Smaka av med vaniljsocker. Ställ kallt i ett par timmar.


Modern enlig Arla:

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter.
  2. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner majsstärkelse, råsocker, kakao och vaniljsocker.
  3. Värm och låt sjuda under vispning tills den tjocknar lite. Rör i gelatinbladen.
  4. Bryt chokladen i bitar och rör ner tills den har smält.
  5. Häll upp i portionsskålar. Låt stå i kyl minst 2 timmar.

Servera till exempel med lättvispad grädde och bär.

Kockens kommentar

Chokladpudding är klassisk efterrätt. Numera äter man mest chokladmousse vilket är likartat och låter finare.

Alternativ

Chokladmousse

Bavaroise, vaniljpudding

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Klassisk eller modern chokladpudding