Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 389

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2336 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Klassisk redning:
Mjölk 8.0 dl 21%
Potatismjöl 2.2 msk 4%
el. ljus maizena 1.0 dl Äts ej
Kakaopulver 1.0 dl 7%
Strösocker 1.0 dl 16%
Ägg 1.0 styck 3%
Vaniljsocker 1.5 tsk 1%
Recept Arla
Gammaldags lantmjölk 5.0 dl 15%
Gelatinblad 2.0 styck 0%
Maizena ljus 0%
Råsocker 0.5 dl 7%
Kakaopulver 2.0 msk 2%
Vaniljsocker 1.0 tsk 1%
Mjölkchoklad 100.0 gram 24%
Kockskolan:
Om pudding > Äts ej
Chokladpudding färdig Äts ej
Kock: Kockskolan
Tillagning (20 min )
Klassisk chokladpudding:
- Häll i en kastrull, mjölk, majsstärkelse, socker och ägg. Vispa samman.
- Koka upp och låt sjuda under omrörning tills krämen blir tjock.
- Smaka av med vaniljsocker. Ställ kallt i ett par timmar.
Modern enlig Arla:
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter.
- Häll mjölken i en kastrull och vispa ner majsstärkelse, råsocker, kakao och vaniljsocker.
- Värm och låt sjuda under vispning tills den tjocknar lite. Rör i gelatinbladen.
- Bryt chokladen i bitar och rör ner tills den har smält.
- Häll upp i portionsskålar. Låt stå i kyl minst 2 timmar.
Servera till exempel med lättvispad grädde och bär.
Kockens kommentar
Chokladpudding är klassisk efterrätt. Numera äter man mest chokladmousse vilket är likartat och låter finare.Alternativ
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Klassisk eller modern chokladpudding
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan