Bavarois vanille, enkel vaniljfromage

Foto: Arla ¤

Bavarois vanille, enkel vaniljfromage

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Gelatinblad

4.0 

styck

Vaniljstång

1.0 

styck

Standardmjölk (röd)

2.5 

dl

Strösocker

1.5 

dl

Äggula

4.0 

styck

Vispgrädde

2.5 

dl

 

Tillbehör:

 

Färsk frukt eller bär

 

 

 

Kockskolan:

 

Om fromage, bavaroise >

 

 

Om pudding >

 

 

Om mousse >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 273

Kcal / portion: 462

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1850 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 18%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 169 gram)

Ingredienser

Visa:

Gelatinblad 4.0 styck 1%

Vaniljstång 1.0 styck 0%

Standardmjölk (röd) 2.5 dl 8%

Strösocker 1.5 dl 31%

Äggula 4.0 styck 11%

Vispgrädde 2.5 dl 49%

 

Tillbehör:

Färsk frukt eller bär 0%

 

Kockskolan:

Om fromage, bavaroise > Äts ej

Om pudding > Äts ej

Om mousse > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (1 tim + 4 tim )

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten cirka 5 minuter.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  3. Koka upp mjölken, hälften av sockret och vaniljstången. Ta kastrullen från värmen och låt stå 10-15 minuter. Ta upp vaniljstången.
  4. Vispa ihop gulorna med resten av sockret till en jämn smet och blanda med mjölken.
  5. Värm på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Sila den genom en finmaskig sil. Rör ner gelatinbladen och låt svalna i kallt vattenbad under omrörning.
  6. Vispa grädden och blanda med krämen.
  7. Häll upp i portionsformar eller i en bunke och låt stelna i kyl minst 4 timmar.
  8. Servera gärna med färsk frukt och bär. Krämen används också i tårtor med samma namn.

Kockens kommentar

Bavaroise är en variant av mousse (läs mer > Om Mousse), som i Sverige benämns fromage (läs mer > Fromage). Krämen används också som fyllning i tårtor. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om krämer, krämefterrätter.

Alternativ

Tarte Bavarois au citron, citronfromagetårta

Tarte Bavarois au framboise, hallonfromagetårta

Citronfromage

Vit chokladpannacotta

Chokladpudding

Fler recept inom Fromage, mousse ¤

Liknande recept som Bavarois vanille, enkel vaniljfromage