Fläsk- och spiskumminglaserat majskycklingbröst med saffransfettucine, bladspenat samt confitterade körsbärstomater ¤

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fläsk- och spiskumminglaserat majskycklingbröst med saffransfettucine, bladspenat samt confitterade körsbärstomater ¤

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Majskycklingbröst

4.0 

styck

Sidfläsk rimmat el. rökt ¤

100.0 

gram

 

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Sirap vit

1.0 

msk

Apelsinjuice (konc.)

1.0 

msk

Spiskummin mald

2.0 

tsk

 

Körsbärstomater

200.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

Strösocker

1.0 

tsk

Salt

1.0 

tsk

Sherryvinäger

1.0 

tsk

 

Fettucine färsk

500.0 

gram

Crème fraiche mini }

1.0 

dl

Saffran

0.5 

gram

Spenat färsk

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château de Seguin

Kryddigt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 660

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2639 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 511 gram)

Ingredienser

Visa:

Majskycklingbröst 4.0 styck 45%

Sidfläsk rimmat el. rökt ¤ 100.0 gram 13%

 

Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%

Sirap vit 1.0 msk 3%

Apelsinjuice (konc.) 1.0 msk 1%

Spiskummin mald 2.0 tsk 1%

 

Körsbärstomater 200.0 gram 2%

Olivolja 1.0 msk 4%

Strösocker 1.0 tsk 1%

Salt 1.0 tsk 0%

Sherryvinäger 1.0 tsk 0%

 

Fettucine färsk 500.0 gram 25%

Crème fraiche mini } 1.0 dl 3%

Saffran 0.5 gram 0%

Spenat färsk 50.0 gram 0%

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Torka av kyckling­brösten med papper. Skölj spenat och tomater. Dela tomaterna.
  3. Strimla sidfläsket tunt. Hetta upp stekpanna till medelvärme och stek fläsket knaprigt. Lyft ur och låt rinna av.
  4. Hetta upp pannan med stek­flottet och stek kycklingen på medelhög värme, först med skinnsidan nedåt några minuter. Vänd när bröstet tagit färg. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form.
  5. Lägg tillbaka fläsket i stekpannan och tillsätt tomatpuré, sirap, apelsinjuice och spiskummin. Låt reducera/koka ner och smaka av med salt och peppar. Lägg glazén på kycklingen.
  6. Blanda körsbärstomater med olivolja, socker, salt och sherryvinäger. Lägg dem bredvid kycklingen i formen. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter.
  7. Koka enligt anvisning på förpackning. Häll av pastan i durkslag.
  8. Ställ tillbaka pastakastrullen och värm upp créme fraiche och saffran på eftervärmen. Häll tillbaka pastan och tillsätt spenat. Rör om, salta och peppra.

Kockens kommentar

Fettucini är klassisk bandpasta av durumvete och ägg. Läs mer > Klicka på ingrediensen fettucini.

Meny à la Rent a Chef:

Förrätt: Limegravad lax

Huvudrätt: Majskycklingbröst

Efterrätt: Vit chokladpannacotta

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Fläsk- och spiskumminglaserat majskycklingbröst med saffransfettucine, bladspenat samt confitterade körsbärstomater ¤