Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 75

GBR (GI) / port: 0
Recept: 301 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 0%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vitfisk filé 300.0 gram 78%
Schalottenlök 1.0 styck 6%
Sojasås japansk 4.0 msk 14%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (6 min )
Detta är en förenklad sashimi (=råa fiskfiléer), som går väldigt fort att laga.
- Skär fiskfiléerna i tunna skivor.
Finhacka löken. - Lägg upp fisken på tallrik, garnera med lök och häll soja över.
- Servera en klick wasabipasta till maten.
Kockens kommentar
Sashimi, som på japanska betyder råa fiskfiléer, är den vanligaste entrérätten i Japan. Sushi är ett särskilt sätt att servera sashimi på, det vill säga fisken läggs på ett smaksatt ris. Utmärkande för all japansk mat är att man vill bevara råvarornas naturliga smak.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan