Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitfisk filé

300.0 

gram

t.ex. torsk el. kolja

 

 

Schalottenlök

1.0 

styck

Sojasås japansk

4.0 

msk

Wasabipasta }

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

A Christmann Riesling

Torrt friskt vitt vin
Pris: 119 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 75

GBR (GI) / port: 0

Recept: 301 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 0%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 102 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitfisk filé 300.0 gram 78%

t.ex. torsk el. kolja 0%

Schalottenlök 1.0 styck 6%

Sojasås japansk 4.0 msk 14%

Wasabipasta } 0%

Tillagning (6 min )

Detta är en förenklad sashimi (=råa fiskfiléer), som går väldigt fort att laga.

  1. Skär fiskfiléerna i tunna skivor.
    Finhacka löken.
  2. Lägg upp fisken på tallrik, garnera med lök och häll soja över.
  3. Servera en klick wasabipasta till maten.

Kockens kommentar

Sashimi, som på japanska betyder råa fiskfiléer, är den vanligaste entrérätten i Japan. Sushi är ett särskilt sätt att servera sashimi på, det vill säga fisken läggs på ett smaksatt ris. Utmärkande för all japansk mat är att man vill bevara råvarornas naturliga smak.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)