Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 224

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2241 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 17%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör normalsaltat 75.0 gram 24%
Kavring 200.0 gram 24%
Gelatinblad 4.0 styck 1%
Philadelphia naturell } 250.0 gram 26%
Gräddfil 3.0 dl 18%
Gräslök 1.0 knippe 0%
Löjrom saltad 100.0 gram 6%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (4 tim )
- Smält smör. Riv kavring eller finfördela i matberedare. Blanda brödsmulor och fett. Platta ut blandningen i en springform.
- Låt gelatinblad ligga i kallt vatten cirka 5 minuter. Blanda philadelphia, gräddfil och finskuren gräslök.
- Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält dem i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite. Rör ner gelatinet i ostblandningen. Bred ut den på kavringsbotten. Ställ i kylskåp att stelna, det tar 3-4 timmar.
- Bred över ett tunt lager löjrom så det täcker. Garnera med finskuren gräslök.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Löjromscheesecake
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan