Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 5
Recept: 862 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tonfiskfilé 300.0 gram 48%
Senap fransk osötad 1.0 tsk 1%
Mango 2.0 styck 38%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Sesamfrön 1.0 msk 6%
Vallmofrön 1.0 msk 5%
Gräslök 0%
Flingsalt 0%
Sojasås 0%
Tillbehör:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär tonfisken i små tärningar. Blanda med senap.
- Skala mango och tärna. Blanda mangotärningar med vallmofrön.
- Lägg matringen på tallriken och fyll ett bottenlager med mango. Fyll på med ett nytt lager tonfisk. Ta bort ringen och gör nästa.
- Pressa limejuice över fisken och strö över sesamfrön, salt och nymalen peppar.
- Garnera med några gräslöksstrån. Markera med lite soja på tallriken bredvid fisken. Servera.
Meny à la hjärtans dag
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Tonfiskceviche med mango (förrätt)
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan