Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 290

Kcal / portion: 416

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1662 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 19%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Mörk choklad 100.0 gram 32%
Gelatinblad 1.0 styck 0%
Vispgrädde 2.0 dl 43%
Strösocker 2.0 msk 7%
Salsa:
Jordgubbar färska 12.0 styck 2%
Basilika finhackad 2.0 msk 0%
Balsamvinäger röd } 3.0 msk 3%
Vaniljsocker 3.0 tsk 2%
Sås:
Passionsfrukt 3.0 styck 2%
Florsocker 1.0 msk 3%
Cointreau 1.0 msk 3%
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om pannacotta > Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter. Hacka choklad och lägg den i en bunke.
- Pannacotta: Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen blandat sig väl med grädden till fin smet.
- Krama ur gelatinet och tillsätt det och sockret i den varma krämen. Rör tills det har löst sig.
- Häll chokladkrämen i dekorativa dessertglas. Ställ dem i frysen en stund så att ytan stelnar. Förvara dem sedan i kylen fram till servering.
- Salsa: Blanda balsamvinäger och vaniljsocker i en skål. Finhacka jordgubbarna och lägg i skålen, blanda i basilikan. Rör om och ställ att marinera i kylskåp fram till servering.
- Sås: Gröp ur passionsfruktsköttet ur frukterna ner i en skål. Blanda köttet med florsocker och cointreau.
- Ställ glasen med pannacottan i mitten på en tallrik. Skeda jordgubbssalsa ovanpå pannacottan. Ringla passionsfruktssåsen runt om på tallriken. Servera.
Kockens kommentar
Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.Alternativ
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan