Vit chokladpannacotta med basilikaananas

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vit chokladpannacotta med basilikaananas

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vispgrädde

5.0 

dl

Vit choklad

125.0 

gram

Mascarpone }

200.0 

gram

Strösocker

0.5 

dl

Gelatinblad

3.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Ananas färsk

1.0 

styck

Basilika

1.0 

kruka

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Citronmeliss färsk

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

Om pannacotta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 929

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3716 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 23%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 336 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 5.0 dl 48%

Vit choklad 125.0 gram 20%

Mascarpone } 200.0 gram 19%

Strösocker 0.5 dl 5%

Gelatinblad 3.0 styck 0%

 

Tillbehör:

Ananas färsk 1.0 styck 7%

Basilika 1.0 kruka 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Citronmeliss färsk %

 

Kockskolan:

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Om pannacotta > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min + 3 tim )

  1. Blötlägg gelatinbladen minst 5 minuter i kallt vatten. Skär av ändarna på ananasen. Ställ den upp och skär bort skalet.
  2. Pannacotta: Koka upp grädde, mascarpone och socker. Tag av kastrullen från plattan när grädden kokar och tillsätt choklad och gelatinet. Se till att chokladen smält och att gelatinet löser sig ordentligt.
  3. Häll upp smeten i glas eller portionsformar och ställ in i kylen i cirka 3 timmar, eller tills pannacottan har stelnat.
  4. Tillbehör: Skär ananasen i tärningar. Finhacka basilikan och blanda den med ananasen, pressa över citronsaft. Låt marinera tills pannacottan har stelnat.
  5. Stjälp upp pannacottan på desserttallrikar och skeda över ananasen. Garnera med citronmeliss.

Kockens kommentar

Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.

Meny ā la Rent a Chef:

Förrätt: Limegravad lax

Huvudrätt: Majskycklingbröst

Efterrätt: Vit chokladpannacotta

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Vit chokladpannacotta med basilikaananas