 mascarpone = Italian cream cheese
                mascarpone = Italian cream cheese
              
                 mascarpone = fromage à la crème italien
                mascarpone = fromage à la crème italien
              
                 mascarpone = formaggio cremoso
                mascarpone = formaggio cremoso
              
                 Mascarpone = italienischer Topfen, Weisskäse
                Mascarpone = italienischer Topfen, Weisskäse
              
                 mascarpone = queso crema italiano
                mascarpone = queso crema italiano
              
                Grupper inom
                Övriga färskostar:
              
              
        
      
    
    
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
          
              
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
            - Osttyp: Färskost ("Cream cheese") av komjölk.
- Ursprung: Abbiategrasso Lombardiet, Italien.
- Tillverkning: Tekniskt sett är Mascarpone kanske inte en ost. Man värmer grädde till cirka 85°C. Därefter rör man ner försikt vinsyra (tartaric acid). Blandningen får sedan vila i kyla. Sedan avskiljs vasslen och produkten förpackas.
- Form: Homogen, mjuk och krämig massa.
- Användning: Osten äts framförallt i desserter till exempel i efterrätten Tiramisu. Används även naturell till frukt eller som tillbehör till varmrätter som risotto. Används liknande crème fraiche till exempel i såser. Den kan ersättas med ricotta, som är ett magrare alternativ.
- Passande dryck: 
- Ytskikt: Vit, eller svagt ljusgul.
- Snittyta: Vit, eller svagt ljusgul.
- Konsistens: Krämig påminnande om crème fraiche, men tjockare i konsistensen.
- Smak: Mild, gräddig, något syrlig.
- Lagring: Lagras ej.
- Fetthalt: Helfet ost, fetthalt cirka 40%.
- Förvaring: +2 till +8°C. Oöppnad förpackning håller 2-3 veckor.
- Kommentar: 
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-12
Läs mer
Recept med Mascarpone
Det finns 15 recept med Mascarpone
- 
                
                    Morotsmuffins med mascarponetoppingTid: 25 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)Tid: 30 min , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel 
- 
                
                    Smördegstarteletter med äpple och mascarponeTid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Crema diplomatica, italiensk äggkrämTid: 45 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Äppelsoppa eller äppelkräm med äppelkrutongTid: 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Mörk chokladpannacotta med vallmoflarnSvarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    KryddostskorpaTid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Cannelonni med Quorn och mascarponeSvarighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli 
- 
                
                    Chokladpizza med mascarpone och jordgubbarTid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Obakad cheesecake med vit choklad och konjaksblåbärTid: 25 min (+ 3 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
  
              
  
    
               Skriv ut vara
                  Skriv ut vara
                