Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 307
 
    
                Kcal / portion: 436
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 4364 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 23%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smördeg färsk färdig 1.0 förp. 23%
Mandelmassa färdig 250.0 gram 26%
Smör rumsvarmt 125.0 gram 21%
Ägg 2.0 styck 3%
Vetemjöl 0.5 dl 2%
Äpple grönt 4.0 styck 5%
Äggula 2.0 styck 2%
Florsocker 1.0 msk 1%
Mascarpone } 200.0 gram 16%
Citronskal 0%
Kockskolan:
Om tartelett > Äts ej
Tartelettform, barquette> Äts ej
Om smördegar > Äts ej
Om smördegsbakelser > Äts ej
Så vispas ägg > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 210°C.
- Riv mandelmassa. Blanda med smör. Rör i ägg, ett i taget. Rör i mjöl. Skala äpplen och klyfta.
- Rulla ut smördeg. Stansa ut rundlar, något större än portionsformen.
- Klä portionsformarna med smördeg. Lägg i mazarinmassa. Lägg på några äppelklyftor.
- Baka i ugnen i cirka 10 minuter. Tag ut och låt svalna.
- Vispa äggulor och socker vitt. Vänd ner mascarpone. Lägg en äggformad klick ovanpå tarteletterna. Riv över lite citronskal.
Kockens kommentar
Formellt är detta inte en tartelett (läs mer > Om tartelett). Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.Alternativ
Fler recept inom Bakelser
Liknande recept som Smördegstarteletter med äpple och mascarpone
- 
                
                    Nationaldagsbakelsen, SverigebakelsenTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Små prinsessor med choklad och kesellaTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Biskvi, chokladbiskvierTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Punschrulle, dammsugare, filmrulle, trådrulleTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mandelkrokar, mandelbågarTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kransekage, kransekake, dansk-norsk mandelmassekaka och högtidstårtaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mignonbakelser, vaniljkräm på mandeldegsbottenTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Baklava, osmanskt bakverk av filodeg och nötter i sirapssåsTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    ChokladtarteletteTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    RabarbertarteletteTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              