Små prinsessor med choklad och kesella

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Små prinsessor med choklad och kesella

Lägg till ingredienser

Antal bakelser: 6

Strösocker

3.0 

dl

Vetemjöl

1.5 

dl

Vaniljsocker

2.0 

tsk

Salt

0.5 

tsk

Kakaopulver

4.0 

msk

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

 

Gelatinblad

2.0 

styck

Strösocker

1.0 

dl

Vatten

2.0 

msk

Äggula

2.0 

styck

Kesella naturell

250.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

 

Marsipan vit }

 

 

Florsocker till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 346

Kcal / portion: 797

GBR (GI) / port: 8

Recept: 4781 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 21%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 230 gram)

Ingredienser

Visa:

Strösocker 3.0 dl 24%

Vetemjöl 1.5 dl 7%

Vaniljsocker 2.0 tsk 1%

Salt 0.5 tsk 0%

Kakaopulver 4.0 msk 2%

Smör normalsaltat 150.0 gram 23%

Ägg 2.0 styck 3%

 

Gelatinblad 2.0 styck 0%

Strösocker 1.0 dl 8%

Vatten 2.0 msk 0%

Äggula 2.0 styck 2%

Kesella naturell 250.0 gram 8%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Grädde 3.0 dl 23%

 

Marsipan vit } 0%

Florsocker till garnering 0%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Smält smör. Låt svalna. Smörj en form.
  3. Blanda ihop torrvarorna i en skål. Tillsätt det smälta smöret och ägg. Rör ihop till en slät smet. Häll ner i formen. Grädda i 20 minuter. Låt botten svalna helt och hållet.
  4. Blötlägg gelatin. Riv citronskal. Koka socker, citronskal och vatten till en simmig lag, cirka 3 minuter.
  5. Vispa gulorna. Slå det heta sockervattnet över gulorna. Vispa det kallt och luftigt.
  6. Krama ur den mesta vätskan ur gelatinet. Värm det i lite vätska. Tillsätt det smälta gelatinet i äggblandningen. Därefter kesellan. Lättvispa grädde. Vänd ner den.
  7. Kavla ut marsipan. Klä kupolformar eller t ex lite mindre kaffekoppar med marsipan. Fyll med mousse.
  8. Stansa ut rundlar av botten, något mindre än koppen. Lägg på moussen. Ställ in i frys.
  9. När moussen stelnat tags bakelsen ut. Trimma så den blir fin. Pudra över lite florsocker.

Fler recept inom Bakelser

Liknande recept som Små prinsessor med choklad och kesella