Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 457
 
    
                Kcal / portion: 135
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 4046 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 30%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kakbotten:
Mandelmjöl 2.5 dl 15%
Strösocker 1.8 dl 16%
Äggvita 1.5 styck 1%
Alternativ:
Mandelmassa färdig 200.0 gram Äts ej
Strösocker 100.0 gram Äts ej
Äggvita 60.0 gram Äts ej
Fyllning:
Smör 200.0 gram 36%
Florsocker 1.5 dl 9%
Kakaopulver 0.5 dl 2%
Äggvita 3.0 styck 1%
Garnityr:
Mörk choklad 150.0 gram 20%
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Så tempereras choklad > Äts ej
Om biskvier > Äts ej
Om smörkräm > Äts ej
Om bakelser > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
En biskvi består av en mandelkaksbotten som fylls med smörkräm och toppas med smält choklad. En chokladbiskvi är en biskvi där smörkrämen smaksatts med kakao.
- Förvärm ugnen till 175°C.. 
- Bottnar: Blanda mandelmjöl, socker och äggvita. Rulla ut massan till en lång rulle. Dela den med kniv i 30 bitar. Lägg bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. 
- Alternativ botten: Mandelbotten kan också tillredas på grovriven mandelmassa blandat med socker och äggvita. 
- Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna. 
- Smörkräm: Smält smör och låt det svalna. Vispa florsocker, kakao och äggvita. Tillsätt smöret och vispa krämen fluffig. Bred krämen på bottnarna. 
- Garnityr: Smält försiktigt choklad i vattenbad (läs mer > Så smälts choklad). Doppa toppen på biskvierna i den smälta chokladen. Låt chokladen rinna av och lägg dem på en plåt. Ställ in de chokladdoppade biskvierna i kylen. De är klara när chokladen stelnat. 
Kockens kommentar
Begreppet "biskvi" är helsvenskt härlett från franskans "biscuit" (= kaka) och förekommer inte i andra länder. Kan också avse så kallade mandelbiskvier som är små mandelkakstoppar (se recept > Degli amaretti). En klassisk variant av chokladbiskvi är Sara Bernhardt-biskvi (se dito recept). Läs mer > Om biskvier.Tempererad choklad: För att få en stabil, fast och blank choklad måste den "tempereras". Läs mer > Så tempereras choklad. Se recept > Temperera choklad.
Alternativ
Fler recept inom Bakelser
Liknande recept som Biskvi, chokladbiskvier
- 
                
                    Nationaldagsbakelsen, SverigebakelsenTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Små prinsessor med choklad och kesellaTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Biskvi, chokladbiskvierTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Punschrulle, dammsugare, filmrulle, trådrulleTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mandelkrokar, mandelbågarTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kransekage, kransekake, dansk-norsk mandelmassekaka och högtidstårtaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mignonbakelser, vaniljkräm på mandeldegsbottenTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Baklava, osmanskt bakverk av filodeg och nötter i sirapssåsTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    ChokladtarteletteTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    RabarbertarteletteTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              