Lägg till ingredienser

Antal: 8

Pajdeg:

 

Vetemjöl

4.0 

dl

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Vatten kallt

0.4 

dl

Salt

2.0 

krm

Små bakformar

8.0 

styck

 

Fyllning:

 

Mandelmassa färdig

125.0 

gram

Smör normalsaltat

75.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

 

Garnering:

 

Rabarber fryst

120.0 

gram

Råsocker

2.0 

tsk

Hallon färska

 

 

 

Kockskolan:

 

Om bakelser >

 

 

Om mördeg >

 

 

Pajdeg osötad

 

 

Om finpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 379

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3064 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 26%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 101 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 4.0 dl 28%

Smör normalsaltat 125.0 gram 30%

Ägg 1.0 styck 2%

Vatten kallt 0.4 dl 0%

Salt 2.0 krm 0%

Små bakformar 8.0 styck %

 

Fyllning:

Mandelmassa färdig 125.0 gram 19%

Smör normalsaltat 75.0 gram 18%

Ägg 1.0 styck 2%

 

Garnering:

Rabarber fryst 120.0 gram 0%

Råsocker 2.0 tsk 1%

Hallon färska 0%

 

Kockskolan:

Om bakelser > Äts ej

Om mördeg > Äts ej

Pajdeg osötad Äts ej

Om finpajer > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Pajdeg: Blanda ihop ingredienserna till pajdegen (läs mer > Om mördeg). Ställ kallt.
  2. Fyllning: Blanda mandelmassa, smör och ägg till en slät smet.
  3. Kavla ut pajdegen. Klä portionsformar. Ställ i frys i 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Tag ut portionsformarna. Ställ på ugnsplåt och baka dem i 8 minuter.
  6. Garnering: Skala rabarer, skär i stavar och skiva dem.
  7. Fyll pajskalen med fyllningen. Lägg rabarber ovanpå. Strö över lite råsocker.
  8. Baka i ugn cirka 10 minuter.
  9. Tag ut och låt svalna. Garnera med hallon eller något annat fint bär.

Fler recept inom Bakelser

Liknande recept som Rabarbertartelette