Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 379

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3064 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 26%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl 4.0 dl 28%
Smör normalsaltat 125.0 gram 30%
Ägg 1.0 styck 2%
Vatten kallt 0.4 dl 0%
Salt 2.0 krm 0%
Små bakformar 8.0 styck %
Fyllning:
Mandelmassa färdig 125.0 gram 19%
Smör normalsaltat 75.0 gram 18%
Ägg 1.0 styck 2%
Garnering:
Rabarber fryst 120.0 gram 0%
Råsocker 2.0 tsk 1%
Kockskolan:
Om bakelser > Äts ej
Om mördeg > Äts ej
Pajdeg osötad Äts ej
Om finpajer > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Pajdeg: Blanda ihop ingredienserna till pajdegen (läs mer > Om mördeg). Ställ kallt.
- Fyllning: Blanda mandelmassa, smör och ägg till en slät smet.
- Kavla ut pajdegen. Klä portionsformar. Ställ i frys i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Tag ut portionsformarna. Ställ på ugnsplåt och baka dem i 8 minuter.
- Garnering: Skala rabarer, skär i stavar och skiva dem.
- Fyll pajskalen med fyllningen. Lägg rabarber ovanpå. Strö över lite råsocker.
- Baka i ugn cirka 10 minuter.
- Tag ut och låt svalna. Garnera med hallon eller något annat fint bär.
Fler recept inom Bakelser
Liknande recept som Rabarbertartelette
-
Nationaldagsbakelsen, Sverigebakelsen
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Små prinsessor med choklad och kesella
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Biskvi, chokladbiskvier
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Punschrulle, dammsugare, filmrulle, trådrulle
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mandelkrokar, mandelbågar
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kransekage, kransekake, dansk-norsk mandelmassekaka och högtidstårta
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mignonbakelser, vaniljkräm på mandeldegsbotten
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baklava, osmanskt bakverk av filodeg och nötter i sirapssås
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladtartelette
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarbertartelette
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan