Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mörk choklad

250.0 

gram

el. ljus blockschoklad

 

 

Vetemjöl

50.0 

gram

Ägg

4.0 

styck

Smör

75.0 

gram

Strösocker

1.0 

msk

 

Tillvalsalternativ:

 

Smördegsplattor fryst

2.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

2.0 

dl

Jordgubbar färska

4.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om tartelett >

 

 

Tartelettform, barquette>

4.0 

styck

Vattenbadskastrull >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 399

Kcal / portion: 956

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3822 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 30%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 239 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 250.0 gram 35%

el. ljus blockschoklad 0%

Vetemjöl 50.0 gram 5%

Ägg 4.0 styck 7%

Smör 75.0 gram 14%

Strösocker 1.0 msk 1%

 

Tillvalsalternativ:

Smördegsplattor fryst 2.0 styck 17%

 

Tillbehör:

Vispgrädde 2.0 dl 19%

Jordgubbar färska 4.0 styck 0%

 

Kockskolan:

Om tartelett > Äts ej

Tartelettform, barquette> 4.0 styck Äts ej

Vattenbadskastrull > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 180ºC. Ugnen måste ha uppnått rätt temperatur före gräddning.
  2. Tillval: Tillse att smördegsplattorna är tinade. Smöra tartelettformarna och kläd dem med smördeg. Tryck ut degen lätt i kanterna och skär bort överflödig kantdeg. Sätt in i ugnen 10-12 minuter. Ta ut.
  3. Smält choklad försiktigt i en kastrull, helst i vattenbad, Blanda ner mjöl, ägg, smör och socker.
  4. Häll choklad­smeten i smörade formar eller i mördegsskalet.
  5. Sätt in i ugnen och baka tills smeten stenat, cirka 7 minuter.
  6. Vispa grädde och servera till tarteletten. Dekorera med någon färsk frukt.

Kockens kommentar

Tartellete = fr. liten tårta.

Alternativ

Hallontartelett

Smördegstartelett

Fler recept inom Bakelser

Liknande recept som Chokladtartelette