Tartelett med hallonkesella och apelsin

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tartelett med hallonkesella och apelsin

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Hallon

0.5 

dl

Florsocker

1.0 

msk

Kesella naturell

1.5 

dl

Krustadskal små

4.0 

styck

Hallon färska

12.0 

styck

Apelsin hel

1.0 

st stor

 

Tillval:

 

Sallatsblad

 

 

Smör

 

 

 

Kockskolan:

 

Färdig tartelett

 

 

Om tartelett >

 

 

Om krustader >

 

 

Om bakelser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 185

GBR (GI) / port: 1

Recept: 739 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 140 gram)

Ingredienser

Visa:

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 3%

Hallon 0.5 dl 1%

Florsocker 1.0 msk 7%

Kesella naturell 1.5 dl 31%

Krustadskal små 4.0 styck 42%

Hallon färska 12.0 styck 2%

Apelsin hel 1.0 st stor 14%

 

Tillval:

Sallatsblad 0%

Smör 0%

 

Kockskolan:

Färdig tartelett Äts ej

Om tartelett > Äts ej

Om krustader > Äts ej

Om bakelser > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1.  Pensla köpekrustader invändigt med lite smält smör, eller lägg i en bit sallatsblad i botten, så behåller de sin krispighet bättre (se kommentar nedan).
  2. Riv skal på citron fint. Blanda med bär och florsocker. Mosa samman allt. Blanda med kesella.
  3. Filea apelsin, skär bort hinnan på klyftorna.
  4. Fyll krustaderna med kesellan. Dekorera med bär och apelsinklyftor.

Kockens kommentar

Formellt är detta inte en tartelett utan en krustad. Med fördel kan man byta krustadskalet mot ett tartelettskal, vilket passar bättre till söta bakelser. Läs mer > Om tartelett. Läs mer om krustader > klicka på ingrediens.

Alternativ

Äppeltartelet

Fler recept inom Bakelser

Liknande recept som Tartelett med hallonkesella och apelsin