Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 185

GBR (GI) / port: 1
Recept: 739 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 3%
Hallon 0.5 dl 1%
Florsocker 1.0 msk 7%
Kesella naturell 1.5 dl 31%
Krustadskal små 4.0 styck 42%
Hallon färska 12.0 styck 2%
Apelsin hel 1.0 st stor 14%
Tillval:
Sallatsblad 0%
Smör 0%
Kockskolan:
Färdig tartelett Äts ej
Om tartelett > Äts ej
Om krustader > Äts ej
Om bakelser > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Pensla köpekrustader invändigt med lite smält smör, eller lägg i en bit sallatsblad i botten, så behåller de sin krispighet bättre (se kommentar nedan).
- Riv skal på citron fint. Blanda med bär och florsocker. Mosa samman allt. Blanda med kesella.
- Filea apelsin, skär bort hinnan på klyftorna.
- Fyll krustaderna med kesellan. Dekorera med bär och apelsinklyftor.
Kockens kommentar
Formellt är detta inte en tartelett utan en krustad. Med fördel kan man byta krustadskalet mot ett tartelettskal, vilket passar bättre till söta bakelser. Läs mer > Om tartelett. Läs mer om krustader > klicka på ingrediens.Alternativ
Fler recept inom Bakelser
Liknande recept som Tartelett med hallonkesella och apelsin
-
Nationaldagsbakelsen, Sverigebakelsen
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Små prinsessor med choklad och kesella
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Biskvi, chokladbiskvier
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Punschrulle, dammsugare, filmrulle, trådrulle
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mandelkrokar, mandelbågar
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kransekage, kransekake, dansk-norsk mandelmassekaka och högtidstårta
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mignonbakelser, vaniljkräm på mandeldegsbotten
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baklava, osmanskt bakverk av filodeg och nötter i sirapssås
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladtartelette
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarbertartelette
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan