Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 468
 
    
                Kcal / portion: 175
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 2094 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 27%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Mandelmassa färdig 200.0 gram 44%
Strösocker 1.5 msk 4%
Äggvita 1.0 styck 1%
Sprits och tyll > Äts ej
Bakplåtspapper Äts ej
Garnering:
Äggula 1.0 styck 2%
Mandelspån 2.0 dl 23%
Mörk choklad 100.0 gram 26%
Tillval:
Aprikosmarmelad 0.5 dl Äts ej
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Så tempereras choklad > Äts ej
Om formkakor > Äts ej
Om bakelser > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Deg: Riv mandelmassa och rör samman med socker och äggvita.
- Spritsa med rund tyll ut decimeterlånga strängar i en båge på plåt med bakplåtspapper. Alternativt rulla till en korv och forma med fingrarna. Pensla med ägg och strö på mandelspån.
- Grädda mitt i ugn i 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Tillval: Värm upp aprikosmarmeladen och pensla detta på krokarna. Låt torka.
- Smält choklad försiktigt, den får inte bli för varm (läs mer > Så smälts choklad). Bäst är att "temperara" chokladen (se recept via länk nedan. Läs mer > Så tempereras choklad.
Passar till
Fler recept inom Bakelser
Liknande recept som Mandelkrokar, mandelbågar
- 
                
                    Nationaldagsbakelsen, SverigebakelsenTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Små prinsessor med choklad och kesellaTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Biskvi, chokladbiskvierTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Punschrulle, dammsugare, filmrulle, trådrulleTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mandelkrokar, mandelbågarTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kransekage, kransekake, dansk-norsk mandelmassekaka och högtidstårtaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mignonbakelser, vaniljkräm på mandeldegsbottenTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Baklava, osmanskt bakverk av filodeg och nötter i sirapssåsTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    ChokladtarteletteTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    RabarbertarteletteTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              