Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 468

Kcal / portion: 175

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2094 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 27%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Mandelmassa färdig 200.0 gram 44%
Strösocker 1.5 msk 4%
Äggvita 1.0 styck 1%
Sprits och tyll > Äts ej
Bakplåtspapper Äts ej
Garnering:
Äggula 1.0 styck 2%
Mandelspån 2.0 dl 23%
Mörk choklad 100.0 gram 26%
Tillval:
Aprikosmarmelad 0.5 dl Äts ej
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Så tempereras choklad > Äts ej
Om formkakor > Äts ej
Om bakelser > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Deg: Riv mandelmassa och rör samman med socker och äggvita.
- Spritsa med rund tyll ut decimeterlånga strängar i en båge på plåt med bakplåtspapper. Alternativt rulla till en korv och forma med fingrarna. Pensla med ägg och strö på mandelspån.
- Grädda mitt i ugn i 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Tillval: Värm upp aprikosmarmeladen och pensla detta på krokarna. Låt torka.
- Smält choklad försiktigt, den får inte bli för varm (läs mer > Så smälts choklad). Bäst är att "temperara" chokladen (se recept via länk nedan. Läs mer > Så tempereras choklad.
Passar till
Fler recept inom Bakelser
Liknande recept som Mandelkrokar, mandelbågar
-
Nationaldagsbakelsen, Sverigebakelsen
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Små prinsessor med choklad och kesella
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Biskvi, chokladbiskvier
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Punschrulle, dammsugare, filmrulle, trådrulle
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mandelkrokar, mandelbågar
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kransekage, kransekake, dansk-norsk mandelmassekaka och högtidstårta
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mignonbakelser, vaniljkräm på mandeldegsbotten
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baklava, osmanskt bakverk av filodeg och nötter i sirapssås
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladtartelette
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarbertartelette
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan