 Kesella® = Swedish cream cheese
                Kesella® = Swedish cream cheese
              
                 Kesella® = romage à la crème suédois
                Kesella® = romage à la crème suédois
              
                 Kesella® = formaggio crema svedese
                Kesella® = formaggio crema svedese
              
                 Kesella® = schwedischer Frischkäse
                Kesella® = schwedischer Frischkäse
              
                 Kesella® = queso crema sueco
                Kesella® = queso crema sueco
              
Kesella är Arlas varumärke för färskost med slät struktur. Läs mer > Om färskost.
- Osttyp: Krämig lågfetts färskost av komjölk. 
- Ursprung: Arla, Sverige. Registrerat varumärke.
- Tillverkning: Se > Om färskostar.
- Form: Ostmassa.
- Användning: Används till kalla såser, röror, fyllningar, patéer, bakverk, desserter. Fungerar bra i varma rätter som tillagas i ugn. I matbröd såsom i saffransbröd och i pajdeg rekommenderas Kesella lätt. Kan även användas till dessert t.ex. i fruktsallad, på morotskaka eller som tårtfyllning, samt som smörgåspålägg. Kesella går ej att koka.
- Passande dryck: -
- Ytskikt: Slät ostmassa.
- Snittyta: Vit, jämn, slät textur.
- Konsistens: Lös, halvfast ostmassa.
- Smak: Fyllig, gräddaktig smak.
- Lagring: Lagras ej.
- Fetthalt: Mager ost, 1-10% fetthalt.
- Förvaring: Kylskåp högst +8°C.. Hållbar cirka tre veckor i oöppnad förpackning. Kan frysas. Bör tinas i kylskåp.
- Kommentar: Kesella förekommer även ekologisk och smaksatt på olika sätt avsett som dessert.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-12
Läs mer
Recept med Kesella®
Det finns 35 recept med Kesella®
- 
                
                    Pepparkaksrulltårta med saffranscrèmeTid: 45 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Saffransbullar, lussebullar med mandelmassaTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Kycklingwrap med parmesancremeTid: 20 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Färsfyllda tomater på rårisbäddTid: 35 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan 
- 
                
                    Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesellaTid: 35 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Skållat solrosbrödTid: 3 tim (+ 24 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Cheesecake med limesmakTid: 1 tim 20 min , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Varma fruktpaket med kesella på grillenTid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladvåffla med bärkesella och lönnsirapTid: 40 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Tartelett med hallonkesella och apelsinTid: 10 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
  
              
  
    
               Skriv ut vara
                  Skriv ut vara
                