Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 501

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2006 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Sejfilé 600.0 gram 25%
Vatten 1.0 liter Äts ej
Salt 0.5 dl Äts ej
Gul lök 1.0 styck 3%
Morot 2.0 styck 4%
Blekselleri 2.0 stjälkar 0%
Svarta belugalinser torra 2.0 dl 29%
Vatten 4.0 dl 0%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 2%
Sidfläsk rimmat el. rökt ¤ 50.0 gram 9%
Matolja till stekning 2.0 msk 12%
Maizena ljus 0%
Kesella naturell 2.0 dl 15%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Gräslök 1.0 knippe 0%
Kockskolan:
Så kokas fisk > Äts ej
Om fläsk och bacon > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Blanda salt och vatten. Lägg i fisken. Låt ligga i 15 minuter.
- Skala och hacka lök. Skala och tärna morot. Skölj blekselleri och skiva. Tärna bogfläsk.
- Fräs lök, selleri och bogfläsk i lite olja. Tillsätt linser, morötter, vatten och kalvfond. Koka tills linserna är mjuka, cirka 15 minuter. Red ev. av med lite maizena. Smaka av med salt och peppar.
- Skala vitlöksklyftor. Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg ner vitlöksklyftorna och koka i 2 minuter.
- Pressa vitlöksklyftorna. Hacka gräslök. Blanda med kesellan.
- Koka upp vatten i en låg vid kastrull. Lägg ner sejen. Lägg på ett lock och dra från värmen. När sejen är klar efter 5 minuter är det bara att servera.
Kockens kommentar
Pancetta är rökt stekfläsk. Till skillnad från svenskt rimmat stekfläsk har pancetta tydlig röksmak. Läs mer > Om fläsk och bacon.Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan