Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Sejfilé

600.0 

gram

Vatten

1.0 

liter

Salt

0.5 

dl

 

Gul lök

1.0 

styck

Morot

2.0 

styck

Blekselleri

2.0 

stjälkar

Svarta belugalinser torra

2.0 

dl

Vatten

4.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

2.0 

msk

Sidfläsk rimmat el. rökt ¤

50.0 

gram

Matolja till stekning

2.0 

msk

Maizena ljus

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kesella naturell

2.0 

dl

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Gräslök

1.0 

knippe

 

Kockskolan:

 

Så kokas fisk >

 

 

Om fläsk och bacon >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 501

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2006 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 531 gram)

Ingredienser

Visa:

Sejfilé 600.0 gram 25%

Vatten 1.0 liter Äts ej

Salt 0.5 dl Äts ej

 

Gul lök 1.0 styck 3%

Morot 2.0 styck 4%

Blekselleri 2.0 stjälkar 0%

Svarta belugalinser torra 2.0 dl 29%

Vatten 4.0 dl 0%

Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 2%

Sidfläsk rimmat el. rökt ¤ 50.0 gram 9%

Matolja till stekning 2.0 msk 12%

Maizena ljus 0%

Salt och peppar 0%

 

Kesella naturell 2.0 dl 15%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Gräslök 1.0 knippe 0%

 

Kockskolan:

Så kokas fisk > Äts ej

Om fläsk och bacon > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Blanda salt och vatten. Lägg i fisken. Låt ligga i 15 minuter.
  2. Skala och hacka lök. Skala och tärna morot. Skölj blekselleri och skiva. Tärna bogfläsk.
  3. Fräs lök, selleri och bogfläsk i lite olja. Tillsätt linser, morötter, vatten och kalvfond. Koka tills linserna är mjuka, cirka 15 minuter. Red ev. av med lite maizena. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala vitlöksklyftor. Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg ner vitlöksklyftorna och koka i 2 minuter.
  5. Pressa vitlöksklyftorna. Hacka gräslök. Blanda med kesellan.
  6. Koka upp vatten i en låg vid kastrull. Lägg ner sejen. Lägg på ett lock och dra från värmen. När sejen är klar efter 5 minuter är det bara att servera.

Kockens kommentar

Pancetta är rökt stekfläsk. Till skillnad från svenskt rimmat stekfläsk har pancetta tydlig röksmak. Läs mer > Om fläsk och bacon.

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella