Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 94
 
    
                Kcal / portion: 501
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 2006 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Sejfilé 600.0 gram 25%
Vatten 1.0 liter Äts ej
Salt 0.5 dl Äts ej
Gul lök 1.0 styck 3%
Morot 2.0 styck 4%
Blekselleri 2.0 stjälkar 0%
Svarta belugalinser torra 2.0 dl 29%
Vatten 4.0 dl 0%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 2%
Sidfläsk rimmat el. rökt ¤ 50.0 gram 9%
Matolja till stekning 2.0 msk 12%
Maizena ljus 0%
Kesella naturell 2.0 dl 15%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Gräslök 1.0 knippe 0%
Kockskolan:
Så kokas fisk > Äts ej
Om fläsk och bacon > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Blanda salt och vatten. Lägg i fisken. Låt ligga i 15 minuter.
- Skala och hacka lök. Skala och tärna morot. Skölj blekselleri och skiva. Tärna bogfläsk.
- Fräs lök, selleri och bogfläsk i lite olja. Tillsätt linser, morötter, vatten och kalvfond. Koka tills linserna är mjuka, cirka 15 minuter. Red ev. av med lite maizena. Smaka av med salt och peppar.
- Skala vitlöksklyftor. Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg ner vitlöksklyftorna och koka i 2 minuter. 
- Pressa vitlöksklyftorna. Hacka gräslök. Blanda med kesellan.
- Koka upp vatten i en låg vid kastrull. Lägg ner sejen. Lägg på ett lock och dra från värmen. När sejen är klar efter 5 minuter är det bara att servera.
Kockens kommentar
Pancetta är rökt stekfläsk. Till skillnad från svenskt rimmat stekfläsk har pancetta tydlig röksmak. Läs mer > Om fläsk och bacon.Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
- 
                
                    Torsk med äggsåsTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kallTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    Kokt röding med romsåsTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från NormandieSvårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesellaTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Pocherade fiskbullarTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullarTid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gäddqueneller på klassiskt vis med panadSvårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    PepparrotsgäddaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Piggvar med linspuré och chokladsåsTid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              