Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1591 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 13%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé utan skinn 600.0 gram 68%
Basilika 1.0 kruka 0%
Chilifrukt röd 4.0 cm 0%
Salt 2.0 tsk 0%
Ägg 2.0 styck 8%
Creme fraiche 1.0 dl 20%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Kockskolan:
Så kokas fisk > Äts ej
Om queneller > Äts ej
Så lagas fiskqueneller > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär ner laxen i mindre bitar. Strimla chili. Repa av basilikablad.
- Mixa hastigt lax, chili, basilika och salt i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt ägg och crčme fraiche. Mixa lätt.
- Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda.
- Gör små bullar av färsen med hjälp av blöt sked och blöt handflata.
- Lägg i bullarna i det sjudande vattnet. När de flyter upp är de klara. Lägg upp på fat och pressa citron över.
Kockens kommentar
Om man formar fiskbullar likt en njure och döper om dem till "queneller" kan denna rätt även serveras till fint folk. Läs mer > Om queneller.Alternativ
Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Pocherade fiskbullar
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan