Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 0
Recept: 903 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Koljafilé 800.0 gram 71%
Ägg 1.0 styck 7%
Potatismjöl 2.0 msk 9%
Salt 2.0 tsk 0%
Mjölk 2.0 dl 13%
el. grädde 0%
Tillval:
Purjolök 0%
Gräslök 0%
Kockskolan:
Om fiskbullar > Äts ej
Om fiskqueneller > Äts ej
Om queneller > Äts ej
Om timbal > Äts ej
Om pudding > Äts ej
Om fiskpaté > Äts ej
Om panad > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Fin fiskfärs: Färsen används till fiskbullar, queneller, fiskpudding, timbal, terrin och fiskpaté.
- Renskuren fisk finmals i matberedare tillsammans med ägg, potatismjöl, salt och mjölk. I kvarn mals fisken flera gånger.
- Smeten bör vara ganska fast till fiskbullar och queneller, men till fiskpudding lite lösare. Tillsätt därför mjölk lite i taget tills lagom konsistens.
Grov fiskfärs till fiskburgare: Renskuren fisk grovmals i matberedare. En gång i kvarn. Tillsätt ägg salt, potatismjöl och mjölk eller vatten. Smeten skall vara ganska fast.
Kockens kommentar
Fet fisk är att föredra, till exempel sill, lax eller makrill. Mager fisk som t.ex. torsk ger grynig konsistens och faller lätt samman. Sej, sill och makrill ger färsen grå färgton. Finskuren purjolök eller gräslök i färsen ger fin smak.
Panad: Färsen kan stabiliseras, få fastare konsistens med inblandning av en bröddeg benämnd panad. Läs mer > Om panad.
Alternativ
Fler recept inom Fiskburgare
Liknande recept som Fiskfärs - grundrecept
-
Fiskfärs - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laksfiskekaker - norska laxburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödingburgare med apelsinsmak
Tid: 40 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Sillbullar med korintsås
Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxbullar med karamelliserade svartrötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: