Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Fiskburgare
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 116
Kcal / portion: 356
GBR (GI) / port: 3
Recept: 1423 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rensad fisk t.ex. kolja 600.0 gram 34%
Gräslök 0.5 knippe 0%
Ägg 2.0 styck 9%
Ströbröd 0.3 dl 5%
Hamburgerbröd 4.0 styck 40%
Sallatsblad 4.0 styck 1%
Grönsaksraita:
Matlagningsyoghurt 1.0 dl 8%
Tomater 1.0 styck 1%
Gurka 0.2 styck 1%
Kummin hel 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Så steks fisk > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Raita: Tärna gurka och tomat. Blanda med yoghurt och kryddor.
- Sätt ugnsgrillen på 150ºC.
- Hacka gräslök. Rensa fisken och skär i mindre bitar. Lägg den i en skål och tillsätt ägg, ströbröd, gräslök, salt och peppar. Bearbeta till tjock smet med mixerstav eller i matberedare.
- Blöt händerna och forma bullar. Värm matfett i panna på medelhög värme. Lägg i burgarna och platta ut (1cm tjock). Stek ca 3 min på varje sida.
- Värm brödet i ugnen någon minut.
- Lägg sallat på brödets underdel, därpå burgare och överst grönsaksraita. Lägg på brödlocket.
Kockens kommentar
Fiskburgare är nyttig, enkel och snabb mat. De flesta fisksorter kan användas. Dessutom ett bra sätt att vänja "benrädda" barn vid fisk.
ALT. TILLBEHÖR:
Fler recept inom Fiskburgare
Liknande recept som Fiskburgare
-
Fiskfärs - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laksfiskekaker - norska laxburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödingburgare med apelsinsmak
Tid: 40 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Sillbullar med korintsås
Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxbullar med karamelliserade svartrötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: