Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 550

Kcal / portion: 626

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1877 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 59%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Majonnäs hemlagad ¤ 2.0 dl 73%
Creme fraiche 1.0 dl 17%
Kaviar (tub el. burk) 4.0 msk 10%
Gräslök till garnering 1.0 msk 0%
Kockskolan:
Om majonnässåser > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Om dippsåser > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Bäst är såsen gjord av hemlagad majonnäs. Se separat recept via länk nedan. Tidsåtgång är här ej medräknad.
- Hacka gräslök.
- Blanda ingredienserna. Garnera med gräslök.
- Serveras kall till exempel till fisrätt, eller som dippsås.
Kockens kommentar
En enkel röra som passar till mycket och som lätt kan varieras. Byt ut crème fraichen mot gräddfil, eller om syrligare smak önskas, till matlagningsyoghurt. Variera med olika färska örter och kryddor.
Passar till
Fler recept inom Oljesås, majonnässåser
Liknande recept som Kaviarcrême
-
Majonnäs handslagen
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Majonnäs i mixer
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Aïoli, klassisk provensalsk vitlöksmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Rhode Islandsås, klassisk svensk sås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Remouladsås, Sauce Rémoulade
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk rödbetsmajonnäs
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portugisisk mjölkmajonnäs utan ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Misomajonnäs
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan