För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: The Shisksa in the Kitchen

Majonnäs i mixer

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Ägg

1.0 

styck

Matolja

2.5 

dl

Vinäger

1.0 

msk

el. citronjuice

 

 

Senap fransk osötad

1.0 

tsk

el. senapspulver

0.2 

tsk

Salt

1.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Om emulsion >

 

 

Om majonnässåser >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 691

Kcal / portion: 690

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2071 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 77%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 100 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 1.0 styck 3%

Matolja 2.5 dl 96%

Vinäger 1.0 msk 0%

el. citronjuice %

Senap fransk osötad 1.0 tsk 0%

el. senapspulver 0.2 tsk Äts ej

Salt 1.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Om emulsion > Äts ej

Om majonnässåser > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Knäck ägg i blandningsskålen. Tillsätt senap och en nypa salt. Mixa på högsta hastighet i 30 sekunder.
  2. Tillsätt citron eller vinäger och mixa i 10 sekunder.
  3. Ta av mixerlocket och kör på högsta hastighet. Tillsätt olja i en tunn stråle, nästan droppvis i början. Såsen börjar tjockna när ungefär en deciliter tillsats. Om den blir för tjock tunnas den ut med några droppar citron eller vinäger. Smaka av.

Om såsen skurit sig: Värm en skål i hett vatten. Torka av den. Lägg i 1 tsk senap och ett par matskedar av såsen. Vispa några sekunder tills den går ihop och tjocknar. Vispa i resten av såsen, en tesked i taget och arbeta in varje omgång ordentligt. Läs mer > Emulsion.

Kockens kommentar

Gör man majonnäs i mixer används hela ägg, inte bara gulan. Resultatet blir en hårdare och blekare sås än en som handvispats, dessutom en stabilare majonnäs som håller sig längre i kylskåpet innan den blir "tunn". Om mixersåsen är tillräckligt tjock kan den användas till att täcka kall mat som fisk och ägg.

Tillhörande recept

Majonnäs handslagen

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Oljesås, majonnässåser

Liknande recept som Majonnäs i mixer