Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 616
 
    
                Kcal / portion: 687
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 2748 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 68%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Majonnäs hemlagad ¤ 4.0 dl 99%
Kapris hackad 2.0 msk 0%
Ättiksgurka finhackad 2.0 msk 0%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Alternativt:
Syltlök 0%
Persilja 0%
Citronjuice 0%
Curry ¤ 0%
Senap 0%
Kockskolan:
Om majonnässåser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Bäst är såsen gjord av hemlagad majonnäs. Se separat recept via länk nedan. Tidsåtgång är här ej medräknad.
- Finhacka gurka, gräslök och eventuella andra smaksättare enligt eget önskemål.
- Rör ihop alla ingredienserna.
- Såsen serveras kall till stekt eller kokt fisk, kallt kött och skaldjur.
Kockens kommentar
En remouladsås består av majonnäs, inlagd gurka, kapris och bladkryddor. Inom ramen för detta finns många varianter. En del av majonnäsen kan bytas ut mot gräddfil, crème fraiche, vispad grädde eller aioli. Gurkan kan vara ättiksgurka, syltlök, bostongurka, kornichonger, pickles eller den inlagda gurka man är van vid i respektive land. Kapris ingår alltid. Bladkryddor kan vara alla de slag inklusive gräslök. Annan kryddning som förekommer är curry, gurkmeja, senap, sardeller, socker, citronjuice, ättika hårdkokt ägg med mera. 
En fransk remoulade består klassiskt av majonnäs blandat med inlagd gurka, kapris, senap och örtkryddor, ibland smaksatt med lite ansjovissås. Hackad hårdkokt ägg kan också finnas med. Remouladsås skapades ursprungligen som en köttsås till exempel till rostbiff, men är numera huvudsakligen en sås till (stekt) fisk, särskilt rödspätta. Ibland kallas remouladsås felaktigt för tartarsås, men det är en variant av denna sås. Se recept via länk nedan. Namnet ursprung är oklart.
Passar till
Fler recept inom Oljesås, majonnässåser
Liknande recept som Remouladsås, Sauce Rémoulade
- 
                
                    Majonnäs handslagenTid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    Majonnäs i mixerTid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Aïoli, klassisk provensalsk vitlöksmajonnäsTid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Rhode Islandsås, klassisk svensk såsTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Chädström 
- 
                
                    Remouladsås, Sauce RémouladeTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulorTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Mayonnaise aux Fines Herbes, ÖrtagårdssåsTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Klassisk rödbetsmajonnäsTid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Portugisisk mjölkmajonnäs utan äggTid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    MisomajonnäsTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              