Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 436

Kcal / portion: 450

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2252 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 47%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 3.0 styck 8%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Salt 1.0 krm 0%
Matolja 2.5 dl 88%
Citronjuice 0%
Cornichons hackad 3.5 msk 1%
Kapris hackad 3.5 msk 1%
Örtkryddor hackade 3.0 msk 0%
Smakalternativ:
Persilja 0%
Gräslök 0%
Dragon färsk 0%
Äggvita 0%
Kockskolan:
Om majonnässåser > Äts ej
På tartarers vis > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Julia Child
Tillagning (30 min )
- Hårdkoka ägg, låt kallna och separera gula från vita.
- Finhacka gurka, kapris och örtkryddor.
- Mosa gulorna i en skål tillsammans med senap och salt till en mycket fin pasta. Om äggulorna inte finfördelade och fria från klumpar absorberar de inte oljan ordentligt.
- Vispa ner olja droppvis i början tills såsen tjocknat, sedan lite mer i taget. Tunna ut med citronjuice eller vinäger vid behov.
- Krama finhackad gurka och kapris till en boll i handduk eller hushållspapper och pressa ut all saft. Vispa ner lite i taget i såsen och sedan finhackade örtkryddor. Om man vill kan man finhacka äggvitan och tillsätta detta. Smaka av.
Kockens kommentar
Detta är en variant av remouladsås, men tillredd på kokta ägg i stället för färska. Kokta äggulor binder också olja med karaktäristisk konsistens och smak. Läs mer > Om majonnässåser. Såsen används som remouladsås till fisk, kallt kött och kalla ägg.Alternativ
Fler recept inom Oljesås, majonnässåser
Liknande recept som Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor
-
Majonnäs handslagen
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Majonnäs i mixer
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Aïoli, klassisk provensalsk vitlöksmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Rhode Islandsås, klassisk svensk sås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Remouladsås, Sauce Rémoulade
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk rödbetsmajonnäs
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portugisisk mjölkmajonnäs utan ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Misomajonnäs
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan