Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor

Foto: CBC

Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Ägg

3.0 

styck

Senap fransk osötad

1.0 

msk

Salt

1.0 

krm

Matolja

2.5 

dl

Citronjuice

 

 

Cornichons hackad

3.5 

msk

Kapris hackad

3.5 

msk

Örtkryddor hackade

3.0 

msk

 

Smakalternativ:

 

Persilja

 

 

Gräslök

 

 

Dragon färsk

 

 

Äggvita

 

 

 

Kockskolan:

 

Om majonnässåser >

 

 

På tartarers vis >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 436

Kcal / portion: 450

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2252 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 47%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 103 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 8%

Senap fransk osötad 1.0 msk 1%

Salt 1.0 krm 0%

Matolja 2.5 dl 88%

Citronjuice 0%

Cornichons hackad 3.5 msk 1%

Kapris hackad 3.5 msk 1%

Örtkryddor hackade 3.0 msk 0%

 

Smakalternativ:

Persilja 0%

Gräslök 0%

Dragon färsk 0%

Äggvita 0%

 

Kockskolan:

Om majonnässåser > Äts ej

På tartarers vis > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Hårdkoka ägg, låt kallna och separera gula från vita.
  2. Finhacka gurka, kapris och örtkryddor.
  3. Mosa gulorna i en skål tillsammans med senap och salt till en mycket fin pasta. Om äggulorna inte finfördelade och fria från klumpar absorberar de inte oljan ordentligt.
  4. Vispa ner olja droppvis i början tills såsen tjocknat, sedan lite mer i taget. Tunna ut med citronjuice eller vinäger vid behov.
  5. Krama finhackad gurka och kapris till en boll i handduk eller hushållspapper och pressa ut all saft. Vispa ner lite i taget i såsen och sedan finhackade örtkryddor. Om man vill kan man finhacka äggvitan och tillsätta detta. Smaka av.

Kockens kommentar

Detta är en variant av remouladsås, men tillredd på kokta ägg i stället för färska. Kokta äggulor binder också olja med karaktäristisk konsistens och smak. Läs mer > Om majonnässåser. Såsen används som remouladsås till fisk, kallt kött och kalla ägg.

Alternativ

Remouladesås

Fler recept inom Oljesås, majonnässåser

Liknande recept som Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor