Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 706

Kcal / portion: 683

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2731 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 79%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Majonnäs hemlagad ¤ 4.0 dl 100%
Örtkryddor hackade 3.5 msk 0%
Kryddor:
Basilika 0%
Gräslök 0%
Persilja 0%
Dragon färsk 0%
Körvel färsk 0%
Babyspenat 0%
Citronjuice 0%
Strösocker 0%
Kockskolan:
Om majonnässåser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Bäst är såsen gjord av hemlagad majonnäs. Se separat recept via länk nedan. Tidsåtgång är här ej medräknad.
- Om såsen skall sparas i flera dagar förvälls örterna i 1 minut för att döda bakterier. Skölj i kallt vatten. Torka av.
- Välj örtbladkryddor enligt önskemål. Finhacka och blanda med majonnäsen.
Kockens kommentar
En del av majonnäsen kan bytas ut mot gräddfil. Passar till förrätter, soppor, ägg, fisk och kött.Tillhörande recept
Fler recept inom Oljesås, majonnässåser
Liknande recept som Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås
-
Majonnäs handslagen
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Majonnäs i mixer
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Aïoli, klassisk provensalsk vitlöksmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Rhode Islandsås, klassisk svensk sås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Remouladsås, Sauce Rémoulade
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk rödbetsmajonnäs
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portugisisk mjölkmajonnäs utan ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Misomajonnäs
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan