Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås

Foto: Colruyt

Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 4

Majonnäs hemlagad ¤

4.0 

dl

el. färdig äkta majonnäs

 

 

Örtkryddor hackade

3.5 

msk

 

Kryddor:

 

Basilika

 

 

Gräslök

 

 

Persilja

 

 

Dragon färsk

 

 

Körvel färsk

 

 

Oregano färsk

 

 

Babyspenat

 

 

Citronjuice

 

 

Strösocker

 

 

 

Kockskolan:

 

Om majonnässåser >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 706

Kcal / portion: 683

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2731 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 79%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 97 gram)

Ingredienser

Visa:

Majonnäs hemlagad ¤ 4.0 dl 100%

el. färdig äkta majonnäs 0%

Örtkryddor hackade 3.5 msk 0%

 

Kryddor:

Basilika 0%

Gräslök 0%

Persilja 0%

Dragon färsk 0%

Körvel färsk 0%

Oregano färsk 0%

Babyspenat 0%

Citronjuice 0%

Strösocker 0%

 

Kockskolan:

Om majonnässåser > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Bäst är såsen gjord av hemlagad majonnäs. Se separat recept via länk nedan. Tidsåtgång är här ej medräknad.
  2. Om såsen skall sparas i flera dagar förvälls örterna i 1 minut för att döda bakterier. Skölj i kallt vatten. Torka av.
  3. Välj örtbladkryddor enligt önskemål. Finhacka och blanda med majonnäsen.

Kockens kommentar

En del av majonnäsen kan bytas ut mot gräddfil. Passar till förrätter, soppor, ägg, fisk och kött.

Tillhörande recept

Hemlagad majonnäs

Fler recept inom Oljesås, majonnässåser

Liknande recept som Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås