Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 682

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3171 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 75%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 1.0 styck 2%
Misopasta ljus 2.5 msk 2%
Jordnötsolja 4.0 dl 95%
Limejuice 2.0 msk 0%
Råsocker 1.0 tsk 0%
Chiliflingor 0.3 tsk 0%
Smaksättningsalternativ:
Salladslök 0%
Kockskolan:
Om majonnässåser > Äts ej
Om umami > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Kör ägg och miso till slät massa i matberedare eller med mixerstav.
- Tillsätt 3/4-delar av oljan, lite i taget under mixning, tills en fyllig sås bildas.
- Mixa ner hälften av limejuicen.
- Rör ner för hand resten av oljan. Smaka av med socker, limejuice och chiliflingor. Kan också smaksattas med lite sichuanpeppar, finskuren salladslök eller gari (inlagd ingefära).
Kockens kommentar
Det går också bra att använda mörk miso, som kan smaksättas med mörk sesamolja och finhackad ingefära som stekts med en gnutta apelsinskal. Ljus misomajonnäs används som annan majonnäs till fisk och grönsaker, lämpligtvis till asiatisk mat. Mörk passar till kötträtter. Mycket god umamibomb, väl värd att prova. Läs mer > Om umami.Passar till
Fler recept inom Oljesås, majonnässåser
Liknande recept som Misomajonnäs
-
Majonnäs handslagen
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Majonnäs i mixer
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Aïoli, klassisk provensalsk vitlöksmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Rhode Islandsås, klassisk svensk sås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Remouladsås, Sauce Rémoulade
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk rödbetsmajonnäs
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portugisisk mjölkmajonnäs utan ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Misomajonnäs
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan