Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 786

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3145 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödspätta hel 4.0 styck 33%
Mjöl (grahams) 2.0 dl 13%
Ströbröd 2.0 dl 14%
Matfett till stekning 50.0 gram 12%
Citronsmör:
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Smör normalsaltat 70.0 gram 16%
Olivolja 3.0 msk 11%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 17%
Grönsaker kokta 200.0 gram 2%
Kockskolan:
Så steks fisk > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skölj och rensa fisken. Skinnet är lent och kan gärna vara kvar. Ansa grönsaker.
- Skala och koka potatis.
- Blanda mjöl med ströbröd och salt på en tallrik. Vänd fisken i mjölet.
- Citronsmör: Riv citronskal, pressa juice. Smält smör och tillsätt olja, citronskal och citronjuice.
- Ansa och lättkoka grönsaker.
- Hetta upp matfett på medelhög värme i panna och stek fisken på var sida i cirka 4 minuter tills ytan blivit lätt brun.
Kockens kommentar
Laga i ugn = lättare att få allt varmt samtidigt. Stek i het panna 2 minuterper sida. Lägg fisken på ungsplåt och stek färdigt i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Helstekt rödspätta meunière
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan